izrailski-viiskovi-chynovnyky-znaly-pro-plan-napadu-khamasu-ponad-rik-tomu-nyt

Ізраїльські військові чиновники знали про план нападу ХАМАСу понад рік тому - NYT

 • 27820 переглядiв

Ізраїльські офіційні особи отримали план дій ХАМАСу про напад 7 жовтня більше, ніж за рік до того, як його було реалізовано. Про це пише The New York Times, передає УНН.

Деталі

До газети потрапив документ, в якому на 40 сторінках пункт за пунктом описувалося вторгнення ХАМАСу.

У плані не вказувалася дата початку операції, але в ньому докладно описувався порядок дій, спрямований на руйнування укріплень навколо Сектора Гази, захоплення ізраїльських міст і штурм ключових військових баз.

ХАМАС слідував плану, в якому було зазначено провести на початку атаки ракетно-дроновий обстріл, вивести з ладу камери спостереження та автоматичні кулемети вздовж кордону, а потім почати масоване вторгнення бойовиків в Ізраїль на парапланах, мотоциклах і пішки.

План містив докладну інформацію про розташування та чисельність ізраїльських збройних сил, вузли зв'язку та інші конфіденційні дані.

The New York Times вказує, що представники ізраїльської армії та розвідки бачили документ за рік до нападу, але вони не сприйняли його серйозно, бо вважали його надто складним для ХАМАСу. 

Офіційні особи у приватному порядку визнають, що, якби військові поставилися до цих попереджень серйозно і перенаправили значні підкріплення на південь, де напав ХАМАС, Ізраїль міг би пом'якшити атаки або, можливо, навіть запобігти їм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми знищимо ХАМАС": Нетаньяху після зустрічі з Блінкеном

Анастасія Рябоконь

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    МОЗ: за тиждень через COVID-19 померли понад 50 людей

     • 28025 переглядiв