ukenru
izrail-vyvede-chastynu-viisk-z-pivdennykh-rehioniv-sektoru-haza

Ізраїль виведе частину військ з південних регіонів Сектору Газа

 • 35224 переглядiв

Ізраїль виводить наземні війська з південної частини сектора Газа після завершення місії в районі Хан-Юніса, зберігаючи значні сили в цьому районі для майбутніх операцій проти ХАМАС.

Ізраїль виводить сухопутні війська з півдня Сектору Гази. Про це заявила армія оборони Ізраїлю, пише УНН.

Деталі

Зокрема, після місяців боїв довкола міста Хан-Юніс сектор залишила 98-ма ізраїльська дивізія.

98-ма дивізія спецназу Армії оборони Ізраїлю завершила свою місію в Хан-Юнісі. Дивізія залишила Сектор Гази, щоб відновитися і підготуватися до майбутніх операцій

– йдеться в заяві ЦАХАЛу.

При цьому значна кількість ізраїльських військ продовжуватиме діяти в Секторі Гази і збереже свободу дій Армії оборони Ізраїлю та її здатність проводити точні операції на основі розвідувальних даних.

Як зазначає "Радіо Свобода", наразі залишається незрозумілим, чи відкладе відкликання сил вторгнення в місто Рафах на півдні Гази, яке, за словами ізраїльських лідерів, необхідне для ліквідації ХАМАСу.

Прем’єр-міністр Беньямін Нетаньягу заявив 7 квітня, що Ізраїль перебуває за крок від перемоги у війні з "Хамасом", і наголосив, що припинення вогню не буде, доки ХАМАС не звільнить усіх заручників.

Нагадаємо

7 жовтня 2023 року ХАМАС із території Сектору Гази напав на прикордонні райони Ізраїлю. У ході нападу загинули близько 1200 осіб, близько 250 людей захопили в заручники.

Ізраїль у відповідь на напад розпочав бомбардування Сектору Гази, а потім і наземну операцію. Її метою оголосили знищення ХАМАСу, позбавлення угруповання контролю над Газою, а також звільнення заручників.

Байден закликає Єгипет і Катар тиснути на ХАМАС для обміну заручниками з Ізраїлем05.04.24, 23:53 • [views_0]