izrail-mozhe-zatopyty-tuneli-v-sektori-haza-morskoiu-vodoiu-wsj

Ізраїль може затопити тунелі в секторі Газа морською водою – WSJ

 • 32545 переглядiв

Ізраїль розглядає можливість використання морської води для затоплення тунелів у Газі, які можуть використовуватися бойовиками ХАМАС - суперечливий метод, щодо якого ще не прийнято рішення, повідомляє The Wall Street Journal.

Влада Ізраїлю розглядає можливість затоплення морською водою системи підземних тунелів, у яких, на думку ізраїльських військових, ховаються бійці палестинського руху ХАМАС. Про це пише газета The Wall Street Journal з посиланням на джерела в  адміністрації США, передає УНН.

Деталі

За даними видання, ще в середині листопада Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) завершила встановлення п'яти насосних станцій неподалік табору біженців Аш-Шаті. Зазначається, що установки, перекачуючи воду із Середземного моря, здатні затопити тунелі протягом кількох тижнів.

Як пише WSJ, влада Ізраїлю ще не ухвалила остаточного рішення про подібний крок, а думки в адміністрації президента США Джо Байдена , яку Ізраїль поінформував про таку можливість, також розділилися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїльські військові завдали ударів по об'єктах "Хезболли" в Лівані

Видання зазначає, що майже неможливо прорахувати вплив спроби затоплення тунелів на ґрунт та ґрунтові води, оскільки ступінь водонепроникності тунелів точно незрозумілий. Крім того, є ймовірність, що внаслідок підтоплення у ґрунт можуть потрапити небезпечні речовини.

ЦАХАЛ з початку бойових дій виявив 800 тунельних шахт руху ХАМАС. За даними пресслужби ізраїльської армії, шахти тунелів розташовувалися в житлових районах, часто поряд або всередині цивільних будівель та споруд, таких як школи, дитячі садки, мечеті та ігрові майданчики. Деякі з них поєднували стратегічні об'єкти ХАМАСу між собою.

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Керчі та Феодосії прогриміли вибухи, потім зникло світло

     • 32879 переглядiв