isw-okupanti-imovirno-perekinuli-v-ukrayinu-viyskovikh-vid-korpusu-vartovikh-islamskoyi-revolyutsiyi

ISW: окупанти, імовірно, перекинули в Україну військових від Корпусу вартових ісламської революції

 • 194131 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Російські загарбники, імовірно, перекинули на окуповані території України пов'язаних із Корпусом вартових ісламської революції (КВІР) іранських військовослужбовців, щоб навчити російських військових користуватися дронами Shahed-136. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), передає УНН.

Деталі

Інститут із посиланням на Центр національного спротиву інформує, що російські окупанти привезли невстановлену кількість іранських інструкторів до Джанкою у Криму, Залізного Порту і Гладівців у Херсонській області для навчання російських військ використанню ударних безпілотників.

Центр повідомляє, що іранські інструктори безпосередньо контролюють запуск "Шахедів" по цивільних об'єктах в Україні, в тому числі в Миколаївській та Одеській областях. КВІР, імовірно, є основним оператором іранських безпілотників, тому ці іранські інструктори можуть бути співробітниками КВІР або пов'язаними з ним особами, пише ISW.

Нагадаємо

Американський Інститут вивчення війни (ISW) пише, що застосування росією іранських дронів не дає їй ефекту, порівнянного з тим, що вплинули на хід війни ракетні установки HIMARS, що з'явилися в українській армії.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    "Укрзалізниця" призначила евакуаційний потяг на 13 жовтня

     • 127100 переглядiв