isw-armiia-rf-zbilshyla-kilkist-i-masshtaby-mekhanizovanykh-nazemnykh-shturmiv

ISW: Армія рф збільшила кількість і масштаби механізованих наземних штурмів

 • 23357 переглядiв

За останні два тижні російські війська збільшили кількість і масштаби механізованих наземних атак на певних ділянках фронту, ймовірно, з метою активізувати наступальні дії і скористатися нестачею запасів в Україні до того, як прибуде західна допомога.

За останні два тижні російські війська збільшили кількість і масштаби наземних механізованих атак на окремих ділянках фронту. Про це йдеться в черговому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), пише УНН.

Деталі

ISW у своєму звіті зазначає, що, ймовірно, російські війська активізують механізовані атаки перед тим, як навесні грязьова місцевість стане більш вираженою і ускладнить механізовану маневрену війну. Російські сили також можуть активізувати механізовані наступи, щоб скористатися нестачею матеріальних засобів в Україні до прибуття очікуваної західної допомоги. 

Як зазначають аналітики, активізація російських механізованих наступів відбувається, як правило, одночасно з посиленням ракетних ударів і ударів безпілотників по українських енергетичних об'єктах. Наприклад, російські війська активізували свою ударну кампанію в Україні, розпочавши серію ударів по гідроелектростанціях в кінці березня.  

Ще плюс 710 окупантів і 11 танків: Генштаб оновив дані про втрати ворога03.04.24, 07:52

Російські сили можуть посилювати удари, аби чинити подальший тиск на українське командування з метою розгорнути системи ППО подалі від фронту, щоб більш безпечно активізувати дії авіації для підтримки.

Заступник держсекретаря США Курт Кемпбелл заявив 3 квітня, що, за оцінкою Сполучених Штатів, за останні кілька місяців росія "майже повністю перебудувалася у військовому плані", що свідчить про те, що росія готується і, можливо, вже має достатньо живої сили та матеріальних засобів для значної активізації поточних наступальних операцій або початку наступу в нових районах воєнних дій.

На фронті відбулося 65 бойових зіткнень – Генштаб04.04.24, 07:39

Популярні

Новини по темі

Курс валют на 4 квітня: долар впав на 13 копійок

 • 19798 переглядiв

На Сумщину росіяни здійснили нічну атаку КАБами - ОВА

 • 25611 переглядiв