ukenru
indiya-vivela-svoyikh-mirotvortsiv-z-liviyi

Індія вивела своїх миротворців з Лівії

 • 8878 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. Індія вивела останню частину свого миротворчого контингенту з Лівії на тлі конфлікту під Тріполі, який почав різко загострюватись. Про це повідомляє в понеділок газета The Indian Express, передає УНН.

За інформацією видання, яке посилається на МЗС Індії, 15 бійців індійської воєнізованої поліції, що залишалися в лівійській столиці з миротворчими функціями, терміново покинули її.

Нагадаємо, підрозділи Лівійської національної армії фельдмаршала Халіфи Хафтара ведуть в даний час наступ на Тріполі. 4 квітня Хафтар оголосив про початок походу на місто, його війська штурмують столицю головним чином з південного напрямку. Вони ведуть там запеклі бої з озброєними формування засідає в Тріполі Уряду національної згоди Фаїза Сараджа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість загиблих в зіткненнях у лівійському Тріполі досягло 21 людини

Як повідомляв УНН, раніше США оголосили про тимчасове виведення своїх військових з Лівії та, зокрема, Держсекретар країни Майк Помпео закликав Хафтара негайно припинити наступ на Тріполі.

Зокрема, глава Лівійської національної армії (ЛНА) фельдмаршал Халіфа Хафтар відкинув пропозицію генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша провести в Женеві зустріч з главою уряду національної згоди Лівії Фаізом Сараджем.

Українські Національні Новини

Новини Світу