ukenru
import-i-tranzit-ukrayinskimi-portami-zmenshivsya-ampu

Імпорт і транзит українськими портами зменшився - АМПУ

 • 9078 переглядiв

КИЇВ. 12 квітня. УНН. Зростання загальних обсягів перевалки у першому кварталі цього року відбулося насамперед за рахунок експорту української продукції, який збільшився, порівняно з минулорічним, на майже 5 млн тонн (+20,1%), тоді як імпорт і транзит навпаки скоротилися на 6,1% та 17,2% відповідно. Про це УНН повідомили у прес-службі АМПУ. 

Серед портів, за підсумками першого кварталу, абсолютним лідером з обсягу перевалки вантажів став порт Южний – 11,6 млн тонн, що майже на 19% більше, ніж у першому кварталі 2018 року. Позначку у 8 млн тонн перевершив Миколаївський порт – загалом обсяг перевалки тут досяг 8,12 млн тонн, що на понад 26% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Понад 6 млн тонн вантажів обробили за три місяці порти Чорноморська та Одеси: 6,37 млн тонн та 6,22 млн тонн відповідно.

Протягом 1 кварталу 2019 року морські порти України обробили 2838 суден, що лише на 15 суднозаходів менше ніж за аналогічний період минулого року. Лідери за зростанням кількості суднозаходів – Херсон, Ольвія та Чорноморськ.

Послугами водного транспорту в портах Одеса та Чорноморськ за перший квартал 2019 року скористалось 11 373 пасажири, що на 33% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Переважно це пасажири поромної переправи у порту Чорноморськ.

Як повідомляв УНН, морські порти України у першому кварталі цього року збільшили перевалку на 4,1 млн тонн

Українські Національні Новини

Економіка