imenem-iryny-farion-nazvut-vulytsiu-miskrada-ivano-frankivska-zatverdyla-pereimenuvannia

Іменем Ірини Фаріон назвуть вулицю: міськрада Івано-Франківська затвердила перейменування

 • 16849 переглядiв

Міська рада Івано-Франківська вирішила перейменувати вулицю Гвардійську на честь Ірини Фаріон. Також планується проводити книжкові ярмарки та закликати до спілкування українською мовою при наданні послуг.

У міській раді Івано-Франківська прийняли рішення перейменувати вулицю Гвардійську. Відтепер ця вулиця буде мати назву – імені Ірини Фаріон. Пише УНН із посиланням на Suspilne Media.

Деталі

В Івано-Франківську вулицю Гвардійську перейменують на честь мовознавиці та політикині Ірини Фаріон, - на сесії міської ради прийняли відповідне рішення.

"Буде змінена назва вулиці в пам'ять Ірини Фаріон. Також ми пропонуємо проводити книжкові ярмарки з місцевими письменниками та поетами, таким чином популяризуючи українське слово. Закликаємо всіх, хто може, особливо магазини чи будь-яких приватників, спілкуватися винятково українською мовою при наданні послуг і закликати до цього всіх жителів Івано-Франківська", - повідомила заступниця директора департаменту освіти та науки міськради Ольга Шендрик.

Нагадаємо

Адвокат підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон, Ігор Сулима подав апеляцію на ухвалу суду про запобіжний захід.

В лісі на околицях Львова правоохоронці знайшли будинок, яким міг користуватися підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон В'ячеслав Зінченко.

Популярні

Новини по темі

Рівень води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС знижується - МАГАТЕ

 • 9128 переглядiв