ilon-mask-zatsikavlenyi-v-arhentynskomu-litii-a-takozh-vidkryie-u-kraini-servis-starlink-prezydent-milei

Ілон Маск “зацікавлений” в аргентинському літії, а також відкриє у країні сервіс Starlink – президент Мілей

 • 93790 переглядiв

Ілон Маск виявив інтерес до аргентинського літію, і його супутниковий інтернет-сервіс Starlink планує запустити роботу в країні у 2024 році. Президент Хав'єр Мілей шукає правові рамки для управління ресурсами.

Президент Аргентини Хав’єр Мілей заявив, що мільярдер Ілон Маск, уряд Сполучених Штатів і американські компанії зацікавлені в аргентинському літії. Також повідомляється, що сервіс високошвидкісного супутникового інтернету Starlink розпочне свою роботу у країні у 2024 році. Про це повідомляє УНН із посиланням на Todo Noticias.

Деталі

Президент Аргентини Хав'єр Мілеї повідомив про великий інтерес магната Ілона Маска до літію, який є необхідною сировиною для акумуляторів електромобілів, у тому числі Tesla, що входить до складу імперії Маска. В інтерв’ю місцевим ЗМІ, президент Мілей наголосив на необхідності створення правової бази, яка б поважала права власності на цей ресурс. В контексті того, що літій є стратегічним ресурсом для країни, заяви нового очільника країни викликали значний резонанс у суспільстві, зокрема у соцмережах. Опоненти Мілея критикували "щиросердечність" президента Аргентини, стверджуючи, що начебто той відкрито готовий віддати ресурси країни на поталу приватним та іноземним інтересам.

Хав'єр Мілей на чолі Аргентини почав втілювати план жорсткої економії: до цього він розіграв останню депутатську зарплату у соцмережах16.12.23, 20:27

Тим часом з’являється все більше інформації стосовно ще одної компоненти технологічної імперії Маска: послуга супутникового Інтернету, що розроблена SpaceX , аерокосмічною компанією, заснованою Ілоном Маском, має розпочати роботу в Аргентині у другому кварталі 2024 року.

Зазначається, що для цього ще потрібне схвалення регуляторних органів. Бронювання обслуговуватиметься в порядку черги на основі географічного покриття, як зазначено в інформації, наданій на офіційному сайті Starlink.

Ілон Маск закликав людство заселяти Місяць і Марс18.12.23, 06:28

Ігор Тележніков

Економіка

    Популярні

    Новини по темі