hlava-sekretnoi-sluzhby-ssha-dast-svidchennia-pislia-zamakhu-na-trampa

Глава Секретної служби США дасть свідчення після замаху на Трампа

 • 95622 переглядiв

Дональд Трамп був поранений у вухо під час передвиборчого мітингу через порушення безпеки, що спричинило розслідування та свідчення Секретної служби, Міністерства внутрішньої безпеки та ФБР.

Члени Палати представників мають намір викликати на слухання директора Секретної служби Кімберлі Чітл, а також представників Міністерства внутрішньої безпеки та Федерального бюро розслідувань, щоб вони дали свідчення якнайшвидше. Про це пише WSJ, передає УНН.

Деталі

У своєму окремому повідомленні у соціальних мережах у суботу голова Комітету з нагляду Палати представників, також республіканець зі штату Кентуккі Джеймс Комер, опублікував копію листа Кімберлі Читл, в якому він запросив її з'явитися на слухання, заплановане на 22 липня. Прес-секретар Секретної служби повідомив, що співробітники служби "нейтралізували" підозрюваного стрільця.

Контекст

Дональд Трамп отримав вогнепальне поранення у вухо на передвиборному мітингу в суботу через можливі порушення безпеки. Цей напад, мабуть, зможе вплинути на результат поточної президентської кампанії та наголосити на побоюваннях щодо можливого політичного насильства. Інцидент знову наголошує на проблемах із забезпеченням безпеки на заходах високого рівня.

ФБР взяло на себе ведення  розслідування нападу , закликаючи до повної прозорості та виявлення всіх обставин того, що сталося. Ця подія стала першою за довгі роки нагодою нападу на кандидата від провідної партії.

NYT: У нападника на Трампа не було проблем із психікою15.07.24, 03:11

Популярні

Новини по темі

Ворог вдарив по Нікопольщині з безпілотників та артилерії

 • 30833 переглядiв

Трамп прибув до Мілуокі на з'їзд Республіканської партії

 • 99662 переглядiв

ФБР розслідує напад на Трампа як внутрішній тероризм

 • 111568 переглядiв