hlava-mzs-kytaiu-nazvav-yes-stratehichnym-partnerom-knr

Глава МЗС Китаю назвав ЄС стратегічним партнером КНР

 • 22836 переглядiв

У МЗС Китаю заявили, що КНР і Європейський Союз є стратегічними партнерами, чиї спільні інтереси значно переважають розбіжності. Також глава МЗС Китаю підкреслив готовність Пекіну співпрацювати з ЄС в економічній, торговельній, науковій сферах, а також у сфері ланцюгів поставок, щоб зробити свій внесок у відновлення світової економіки.

Китай та Європейський Союз це стратегічні союзники, спільні інтереси яких значно переважають наявні розбіжності. Про це заявив міністр закордонних справ КНР Ван Ї, передає УНН.

Деталі 

Відповідну заяву посадовець озвучив на зустріч із журналістами після переговорів з міністром закордонних справ Франції Сежурне в Пекіні.

Ван Ї сказав, що Китай і ЄС є всебічними стратегічними партнерами, співпраця є основним тоном відносин між Китаєм і ЄС, а спільні інтереси обох сторін значно переважають їхні розбіжності

- йдеться в пресрелізі МЗС Китаю.

Зазначається, що цьогоріч взаємодія між Китаєм та ЄС на всіх рівнях були повністю відновлені, також триває співпраця в різних сферах.

Франція очікує, що Китай направить рф дуже чіткі сигнали через війну в Україні01.04.24, 10:25

У МЗС Китаю наголошують, що "Китай – це радше можливість, ніж ризик для Європи, і партнер, а не супротивник".

Доповнення

Ван Ї зазначив, що "усунення ризиків" не може бути спрямоване на конкретні країни, не може порушувати правила СОТ і не повинно викликати негативних очікувань у бізнес-спільноти.

У КНР впевнені, що саме "відкритість" до співпраці забезпечує прогрес, натомість ізоляція неминуче призведе до відсталості. Як зазначили в МЗС, Китай активно полегшує доступ до своїх ринків та заохочує обмін персоналом між КНР і іншими країнами.

Ми готові працювати з ЄС як з постійним партнером в економічному та торговельному співробітництві, пріоритетним партнером у науково-технічній співпраці та надійним партнером у сфері виробництва, постачання та співпраці в ланцюжку даних. Обидві сторони повинні спільно дотримуватися відкритої політики, підтримувати вільну торгівлю, підтримувати стабільність глобальних промислових ланцюгів і ланцюгів поставок і сприяти відновленню глобальної економіки

- підсумували в МЗС Китаю.

Нагадаємо

Китай обіцяє імпортувати більше високоякісних товарів і послуг з Франції на тлі триваючої торгової напруженості через експорт китайських електромобілів до Європи.

Популярні

Новини по темі

Глава МЗС Китаю назвав ЄС стратегічним партнером КНР

 • 22836 переглядiв

Експерт розповів, як блокування кордону впливає на аграріїв

 • 28101 переглядiв

Китай обіцяє імпортувати більше товарів і послуг з Франції

 • 22025 переглядiв