gumenyuk-poyasnila-zayavu-rf-pro-vikhid-okupantiv-z-khersonschini-ta-yiyi-anulyuvannya

Гуменюк пояснила заяву рф про "вихід" окупантів з Херсонщини та її "анулювання"

 • 1222143 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. Російські загарбники заявили про нібито свій вихід з лівобережжя Херсонської області для того, щоб спровокувати реакцію Сил оборони, проте її не було. Після цього в армії рф почалася паніка, тому заяву «анулювали». Про це повідомила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Очевидно, що це спроба виміряти готовність так спосіб реагування нашими силами на подібні заяви. Оскільки довготривалий час в публічному просторі, інформаційному просторі підігрівалися всі необхідні ресурси для того, щоб пролунала подібна заява. Вони хотіли спровокувати нашу реакцію, а вона не послідувала», - пояснила Гуменюк.

Гуменюк зазначила, що росіяни зрозуміли, що отримали фактично зворотний ефект.

«У їх війську почалася паніка, посилився розбрат й вони були змушені це прибрати. Насправді в них не дуже хороші справи, оскільки там дійсно морально-психологічна ситуація в підрозділах, які знаходяться на лівому березі наближена до критичної. Там процвітає дезертирство, суперечки між підрозділами, немає злагодженості й все це ускладнює бойову роботу в тих умовах, коли Сили оборони своїми злагодженими діями тиснуть на присутність військ на лівому березі», - розповіла Гуменюк.

Контекст

У росії повідомили про перекидання військ рф на "більш вигідні позиції" на схід від Дніпра. Невдовзі новину "анулювали". А потім заявили про "провокацію".

13 листопада у Центрі національного спротиву повідомили, що росіяни проводять інформаційну операцію проти України й оголосили про «перегрупування військ», яке наразі не зафіксовано.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Армія рф обстріляла село на Херсонщині, є поранений

     • 50003 переглядiв

    Херсон вранці зазнав ворожого удару, є поранена

     • 49946 переглядiв