ukenru
groysman-nazvav-sposib-vberegti-ukrayintsiv-vid-zarobitchanstva

Гройсман назвав спосіб вберегти українців від заробітчанства

 • 56289 переглядiв

КИЇВ. 3 вересня. УНН. Загальмувати відтік кадрів за кордон допоможе перехід промисловості з виробництва лише сировини, зокрема, на замкнені цикли, виробництво готової продукції і пропозиції ринку саме готових виробів. Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає УНН з посиланням на прес-службу уряду.

Говорячи про розвиток економіки, Володимир Гройсман зазначив, що "цей процес вимагає залучення всіх – в першу чергу, промисловості, яка має відходити від давальницьких схем чи виробництва лише сировини і переходити на замкнені цикли, виробництво готової продукції і пропозиції ринку саме готових виробів".

Як наголосив очільник уряду, "такий підхід дозволить вже у короткостроковій перспективі здійснити ще один важливий економічний прорив - загальмувати міграцію персоналу, яка є явищем світового масштабу".

"За чим люди їдуть? За копійкою, яка, звісно, не зайва. А що вони залишають? Сім’ї, дома, душу свою – адже переживають за дітей… Звісно, людей треба повертати. І підвищення зарплат, нехай трохи менше, ніж за кордоном, і питання освіти, і інші моменти – все це будемо вирішувати", - сказав Гройсман. 

Нагадаємо, за рік українські заробітчани переслали з Польщі майже 100 млрд гривень.

Українські Національні Новини

Політика