golovni-mosti-u-rivnomu-i-zhitomiri-u-kritichnomu-stani-komisiya

Головні мости у Рівному і Житомирі – у критичному стані: комісія

 • 302278 переглядiв

КИЇВ. 21 липня. УНН. Комісія з перевірки мостових споруд розпочала огляд мостів в регіонах, а саме – у Житомирі та Рівному. Більшість мостів перебувають у критичному стані, йдеться на сайті Мінінфраструктури, передає УНН.

Деталі

Комісія з перевірки мостових споруд розпочала огляд мостів в регіонах. Експерти Державного підприємства «ДерждорНДІ» провели візуальну перевірку, відеофіксацію та здійснили експрес-інструментальну оцінку стану основних елементів конструкцій трьох об’єктів у Житомирі та Рівному.

Першим об’єктом став шляхопровід у Житомирі. Його збудували ще 66 років тому. Остання реконструкція відбулася в 1977 році. За попередніми даними експертів, зараз він – в аварійному стані. Зокрема, зафіксовано корозію робочої арматури в прогонових будовах і ригелях. Стійки опор мають поздовжні тріщини, відшарування зруйнованого бетону, оголену та іржаву арматуру.

Комісія також перевірила міст через річку Кам’янка. Він побудований у 1983 році. За словами експертів, експлуатаційне утримання мосту – на дуже низькому рівні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖСпецкомісія про стан мостів Патона і Метро у Києві: корозія балок, тріщини, руйнування бетону

Металеві стійки руслових опор та балки прогонової будови потребують очищення від іржі і покриття їх антикорозійними фарбами. Берегові опори мають часткове руйнування бетонної поверхні.

Наступним містом, де працювала Комісія, стало Рівне. Експерти оглянули один із найважливіших мостів, який був побудований ще в 1964 році. Об’єкт нині – в критичному стані. Спостерігається руйнування опор, ригелів, асфальтобетону, гідроізоляції тротуарів і швів.

Результати перевірок будуть зафіксовані в актах огляду.

Цитата

«Комісія продовжує працювати на мостах, які мають важливе значення для логістики та мобільності населення. У порівнянні із мостами в Києві, ситуація менш критична, проте, технічний стан об’єктів також викликає чимало запитань. Акти за результатами огляду будуть розглянуті на засіданні Комісії для ухвалення відповідних рішень», – зазначив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

Доповнення

Усі мости, які оглядала Комісія в Рівному та Житомирі, перебувають на балансі органів місцевого самоврядування. Їхній обов’язок – щороку проводити обстеження мостових споруд та підтримувати належний експлуатаційний стан.
«Органи місцевого самоврядування дуже часто неналежно ставляться до обстеження мостів та їх експлуатаційного утримання. Наприклад, обстеження шляхопроводу у Житомирі не проводилося жодного разу. Міст у Рівному востаннє перевіряли в 2017 році. Влада на місцях забуває, що безпечна робота мостів – це питання обороноздатності країни», – наголосив директор «ДерждорНДІ» Артем Безуглий.

Довідка

Щонайменше 10% мостів в країні знаходяться у непрацездатному стані. В Києві відсоток аварійних мостів є критичним – 15% від загальної кількості. Зокрема, в аварійному стані – 2 столичні позакласові мости – міст Патона та міст Метро.

Нагадаємо, на Одещині відремонтують міст, закритий з 2021 року. 

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Авіація Сил оборони завдала 8 ударів по ворогу – Генштаб

     • 168493 переглядiв

    На Закарпатті відкрили новий коньячний завод

     • 534681 переглядiв

    У Канаді розбився пожежний гелікоптер, пілот загинув

     • 206034 переглядiв