ukenru
golova-mvf-povernennya-pozik-i-priznachennya-nezalezhnogo-menedzhmentu-u-privatbanku-ye-vazhlivim-dopovneno

Голова МВФ: повернення позик і призначення незалежного менеджменту у ПриватБанку є важливим (доповнено)

 • 6336 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня. УНН. Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард заявила, що після рішення щодо націоналізації ПриватБанку тепер найважливішими є рішучі зусиллями для максимального повернення позик, виданих пов’язаним особам, та призначення незалежної управлінської команди. Про це йдеться в поширеній у понеділок заяві голови МВФ, передає УНН.

"Тепер важливо, щоби процес націоналізації був підтриманий рішучими зусиллями для максимального повернення позик, виданих пов’язаним особам, та призначення незалежної управлінської команди, щоби повернути банкові стійкість та мінімізувати витрати держави та платників податків у відповідності до законодавства та найкращих світових практик", - зазначила К.Лагард.

Нагадаємо, К.Лагард заявила, що націоналізація ПриватБанку є важливим кроком для фінансової стабільності України.

"МВФ продовжуватиме підтримку України в її зусиллях побудови сильних інституцій, посилення прозорості та забезпечення поступу структурних реформ, що є критично важливими для досягнення потужного та стійкого економічного зростання", - додала К.Лагард.

Нагадаємо, 18 грудня Кабінет міністрів України на засіданні розглянув питання забезпечення стабільності у фінансовій системі країни. Беручи до уваги результати засідання Ради національної безпеки та оборони України, уряд підтримав пропозицію Національного банку та Ради фінансової стабільності про перехід ПАТ “ПриватБанк” у стовідсоткову державну власність.

Як повідомляв УНН, починаючи із 19 грудня, у ПриватБанку вводиться тимчасова адміністрація.

Українські Національні Новини

Економіка