girkina-privezli-do-moskovskogo-sudu-yogo-prosyat-vidpraviti-pid-aresht

Гіркіна привезли до московського суду: його просять відправити під арешт

 • 249693 переглядiв

КИЇВ. 21 липня. УНН. Колишнього ватажка бойовиків "днр" Ігоря "Стрєлкова" Гіркіна привезли до Міщанського районного суду москви, передає УНН із посиланням на росЗМІ.

Деталі

Кадри із суду публікує телеграм-канал Shot.

Спершу росЗМІ з посиланням на джерело, близьке до слідства, повідомляли, що "Стрєлкову" попросять запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

Згодом Telegram-канал Mash повідомив, що слідство попросило заарештувати "Стрєлкова". Йому ставлять у провину публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності в інтернеті.

Наразі відомо, що "Стрєлкова" звинуватили за статтею 280 ч.2 — "Публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності". Максимальне покарання – 5 років в'язниці.

Раніше

Російські телеграм-канали та ЗМІ повідомили про затримання Ігоря "Стрєлкова" Гіркіна у москві, за попередніми даними, Гіркіна звинувачують в екстремізмі.

Довідково

Ігор "Стрєлков" Гіркін - колишній польовий командир "днр". У листопаді минулого року Окружний суд Гааги визнав його винним у збитті рейсу MH17 на сході України у 2014 році та засудив до довічного ув'язнення.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Вихід "Дюни 2" можуть відкласти до 2024 року - ЗМІ

     • 642247 переглядiв

    Кіпер розповів про стан постраждалих внаслідок атак рф

     • 170720 переглядiв