ukenru
genshtab-poyasniv-motivatsiyu-boyovikiv-pid-chas-rankovoyi-ataki-na-donbasi

Генштаб пояснив "мотивацію" бойовиків під час ранкової атаки на Донбасі

 • 16486 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Атака проросійських бойовиків, що відбулась сьогодні поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний на Донбасі, пов’язана з річницею боїв у Дебальцевому. Про це заявив на брифінгу в ОП Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак, передає кореспондент УНН.

"Сьогодні була не провокація, сьогодні, якщо ви знаєте, п’ята річниця дебальцевських подій. Для противника, вони це показують, і для всього їхнього світу, це була перемога, і сьогодні в ніч, ми розцінюємо так, що вони хотіли ті спостережні пости захопити з метою показати, напевно, свому населенню, всім, перед ким вони звітують, що "ми продвинулись вперед на 500 м, на 300". Це війна, і ті хто воює, кожен метр для воюючої сторони дорогий", - пояснив він.

Нагадаємо, зранку 18 лютого бойовики атакували українські позиції поблизу Новотошківського на Донбасі.

Внаслідок бойових дій загинув один український захисник, ще четверо отримали легкі поранення. У ворога один загиблий, п’ять – важко поранені. 

Президент України Володимир Зеленський заявив, що ворожа атака поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний на Донбасі є спробою зірвати мирний процес.

Українські Національні Новини

Політика