genprokuror-zaklikav-do-stvorennya-mizhnarodnogo-mekhanizmu-dlya-povernennya-ditey

Генпрокурор закликав до створення міжнародного механізму для повернення дітей

 • 117347 переглядiв

Цитата

«Ми розслідуємо факти примусової депортації понад 19 000 українських дітей. Тисячі цивільних незаконно утримують в росії та на окупованих територіях. І ми закликаємо до створення міжнародного механізму для повернення дітей і цивільних утримуваних додому», - заявив Андрій Костін під час панельної дискусії з Виконавчим директором Міжнародної асоціації правників Марком Еллісом на щорічній конференції IBA.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна домовилась про повернення з росії депортованого з Маріуполя 17-річного підлітка – Лубінець

Костін також зазначив, що незважаючи на підтримку політиків, поки багато з них не знають що робити. Генпрокурор нагадав, що є обов'язком перед депортованими українцями — допомогти політикам створити механізми, які були б ефективними та працювали, наголосивши також, що роль правників у цьому процесі є вирішальною.

Нагадаємо

Генпрокурор Андрій Костін провів онлайн-зустрічі з Головою Конституційного суду Франції Лораном Фабіусом, під час якої обговорили повернення примусово депортованих росією українських дітей та незаконне затримання українських цивільних, а також забезпечення відповідальності за ці злочини.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Повітряних силах заявили, що оренда ППО не є поширеним явищем

     • 357846 переглядiв