ukenru
gbr-otrimalo-dostup-do-dokumentiv-spravi-kryuchkova-surkisiv

ДБР отримало доступ до документів справи "Крючкова-Суркісів"

 • 10420 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. Державне бюро розслідувань отримало доступ до документів справи про корупцію в енергетиці. Про це повідомив журналіст Олег Новіков в своєму Telegram-каналі, передає УНН.

"ГБР отримало доступ до документів справи екс-нардепа Дмитра Крючкова і "енергомережі", - зазначив він.

Нагадаємо, з 2015 року Національне антикорупційне бюро України розслідує справу про розкрадання в енергетиці. Детективи НАБУ підозрюють екс-депутата Дмитра Крючкова в привласненні коштів "Запоріжжяобленерго" в розмірі понад 300 млн грн.

Але мова не тільки про "Запоріжжяобленерго". У НАБУ кажуть, що діяльність "енергомережі", яку очолював Крючков, завдала Україні збитків у розмірі 1,4 млрд. грн.

За даними журналістів "Схеми", звозили кошти, виручені внаслідок корупційних схем, зокрема, і в офіс братів Суркісів. Такий висновок, принаймні, можна зробити на підставі опублікованих журналістами записів телефонних розмов між Крючковим, Кононенко, Суркісами і іншими особами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Холодницький прокоментував ймовірність перехресного допиту Крючкова і Суркісів

Нагадаємо, раніше в НАБУ повідомили, що викликали Кононенко і Суркісів на допити. Пізніше в Бюро уточнили, що вже підготували підозри особам, які фігурували в журналістському розслідуванні програми "Схеми".

Також нагадаємо, що суд обрав Крючкову запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення застави в розмірі трохи більше 7 млн грн. У п'ятницю, минулого тижня, заставу було внесено. Тому вчора на підозрюваного одягли електронний браслет і випустили з-під варти.

У САП, тим часом, вважають суму застави, призначену Крючкову, дуже маленькою і готують апеляцію на рішення Солом'янського суду про запобіжний захід підозрюваного.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП