garantiyi-bezpeki-ukrayini-obgovoryuvatimut-na-samiti-nato-vtim-kiyiv-maye-vidpovidati-vimogam-dlya-vstupu-v-alyans-kibri

Гарантії безпеки України обговорюватимуть на саміті НАТО. Втім, Київ має відповідати вимогам для вступу в Альянс - Кірбі

 • 450623 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. Координатор стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що під час саміту НАТО у Вільнюсі обговорюватимуть питання довгострокових зобов’язань України у сфері безпеки. Однак, для вступу в НАТО Україна має відповідати певним вимогам. Про це Кірбі заявив в інтервʼю Голосу Америки, пише УНН.

Цитата

“Я просто не буду випереджати наших союзників чи саміт. Я вам скажу, що довгострокові зобов’язання України у сфері безпеки обов’язково будуть темою обговорень”, – наголосив Джон Кірбі.
Він зауважив, що найважливішими питаннями залишаються допомога Україні у війні проти росії, а також післявоєнна відбудова.

Щодо членства в НАТО, Кірбі наголосив на політиці “відкритих дверей”, але підкреслив необхідність країн, які претендують на членство в Альянс, відповідати певним вимогам.

«Звичайно ж, ми віримо у політику відкритих дверей НАТО, але ми також визнаємо, що задля того, щоб стати членом НАТО, кожна країна має відповідати певним вимогам, і що має бути серйозна дискусія між цією країною та Альянсом. Ми хочемо поважати цей процес», - наголосив Кібрі.

Доповнення

7 липня президент України Володимир Зеленський заявив про свої переконання, що чітке запрошення України до майбутнього членства в НАТО на Вільнюському саміті буде вагомою демонстрацією сміливості та міцності Альянсу.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг 4 липня провів телефонну розмову з Президентом України Володимиром Зеленським. За підсумками заявив, що на саміті Альянсу у Вільнюсі очікується рішення про "наближення" України до НАТО.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі