ft-ukraina-ta-rf-vedut-peremovyny-pro-obmin-polonenymy-na-kurshchyni

FT: Україна та рф ведуть перемовини про обмін полоненими на курщині

 • 20967 переглядiв

Україна захопила сотні російських військових під час наступу в Курській області РФ. Росія звернулася до України для обговорення обміну полоненими, переговори вже розпочалися.

Після наступальної операції України у курській області, росія ініціювала перемовини щодо обміну полоненими. Про це пише Financial Times, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що переговори почались після  більш ніж тижневих важких боїв у західній курській області росії. Як відомо, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець вже розповів, що рф звернулась до нього, щоб почати обговорення обміну військовополоненими.

Українська військова розвідка, яка веде переговори щодо військовополонених, підтвердила виданню Financial Times, що працює над обміном

- пише видання. 

Київ не розголошує точну кількість російських полонених, яких захопили під час Курської операції, але представники уряду та солдати на курському кордоні повідомили FT, що ця цифра обчислюється "сотнями".

Серед них багато молодих призовників, які були захоплені українськими силами на цьому ранньому етапі непомітного вторгнення Києва. 

Омбудсмен: на нараді у Зеленського по курській області обговорили доступ представників МКЧХ та ООН14.08.24, 16:00

У виданні нагадують, що раніше у рф погрожували, що москва може припинити обмін полоненими. А втім, Лубінець сказав, що його розмова з російською колегою Тетяною Москальковою дала йому надію, що переговори триватимуть. 

У нас є пріоритетні категорії, якими ми готові обмінюватися. Перш за все, це важкопоранені. По-друге, українські жінки, а по-третє, всі, хто залишився в полоні

- заявив Лубінець. 

Доповнення

У розмові з FT представник Служби внутрішньої безпеки України розповів, що лише спецпризначенці СБУ захопили у Курській області 102 російських солдатів 488-го мотострілецького полку та чеченського підрозділу "Ахмат".

СБУ взяла в полон 102 військових рф за одну спецоперацію у курській області: відео15.08.24, 10:38

Це найбільше захоплення ворога, яке проводилося за один раз

- заявив співрозмовник видання. 

Нагадаємо

Радник глави Офісу Президента України Михайло Подоляк заявив, що Україна не зацікавлена в окупації прикордонних регіонах росії, включно з курською областю. ЗСУ виконують завдання, пов'язані із забезпеченням безпеки навколо кордонів України.

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Сумах пролунав вибух на тлі повітряної тривоги

     • 20563 переглядiв