ukenru
frantsiya-ta-italiya-blizki-do-ugodi-schodo-postachannya-ukrayini-sistem-ppo-reuters

Франція та Італія близькі до угоди щодо постачання Україні систем ППО — Reuters

 • 893281 переглядiв

КИЇВ. 27 січня. УНН. Франція та Італія близькі до завершення технічних деталей щодо постачання системи ООП SAMP/T в Україну, повідомили в четвер два дипломатичних джерела. Проте поки не зрозуміло, як швидко буде прийнято остаточне рішення. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

У листопаді Київ попросив своїх західних союзників більше систем протиповітряної оборони і, зокрема, SAMP/T, відомий як Mamba.

Міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню вирушить до Італії в п’ятницю, щоб зустрітися зі своїм італійським колегою Гвідо Крозетто, причому обидві сторони хочуть продовжити переговори про SAMP/T, повідомляє перший анонім.

Цитата

«Було прийнято політичне рішення. Зараз тільки завершуються технічні деталі, тому що це складна система», — сказав другий дипломат, додавши, що очікується, що президент Франції Еммануель Макрон і прем’єр-міністр Італії Джорджія Мелоні оформлять це рішення офіційно.

Третій чиновник сказав, що технічні переговори тривають.

Раніше Париж поставив в Україну зенітні ракети плечового базування Mistral і зенітні ракети малої дальності Crotale, які використовуються для перехоплення низьколітаючих ракет і літаків.

Нагадаємо

Франція передасть Україні 3 мільйони євро для забезпечення ядерної безпеки.

Українські Національні Новини

Війна