filaret-rozpoviv-pro-znyattya-z-viboriv-glavi-ptsu-konkurenta-epifaniya

Філарет розповів про зняття з виборів глави ПЦУ конкурента Епіфанія

 • 15939 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Святіший Філарет заперечив заяви митрополита Луцького та Волинського Михаїла, який зняв свою кандидатуру перед фінальним голосуванням під час обрання предстоятеля нової Православної церкви України, про шантаж. Про це він заявив в ефірі Радіо Свобода, передає УНН.

"Ніхто його не шантажував. Його вмовляли. Так. Для того, щоб зберегти єдність. Бо якби цієї єдності не було б, то не було би Собору", – сказав Філарет.

Митрополит Михаїл був кандидатом на предстоятеля єдиної української помісної Православної церкви від Української православної церкви (Київського патріархату). Однак, коли він вийшов у другий тур голосування разом із митрополитом Переяславським і Білоцерківським Епіфанієм і митрополитом Вінницьким і Барським Симеоном, то зняв свою кандидатуру.

Митрополит, за даними ЗМІ, заявив, що зробив це, бо його шантажували. За його словами, він мав кілька зустрічей із Президентом Петром Порошенко та патріархом Філаретом. Він додав, що мав "гарячі дискусії" з Філаретом.

"Ми стояли на межі нерозпуску. Я сказав делегатам, що мене шантажують, а це недемократично, що не було жодних аргументів на користь того, що я повинен зняти свою кандидатуру", – сказав Михаїл.

Зрештою, після розмови з Президентом Петром Порошенком Михаїл, за його словами, взяв самовідвід "на користь єдиної української церкви".

Нагадаємо, за результатами Об'єднавчого собору в Києві під головуванням представника Вселенського патріархату 15 грудня було створено Автокефальну Помісну Православну Церкву України і затверджено статут нової церкви.

Об'єднавчий собор обрав предстоятелем єдиної помісної УПЦ митрополита Епіфанія.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Ясновєда, Вєста та Михва: рідкісні імена маленьких киян

     • 167605 переглядiв

    Цистерну з двома людськими скелетами знайшли в Одесі

     • 40672 переглядiв

    KFC у Будинку профспілок вирішили закрити

     • 15241 переглядiв

    Названі найпопулярніші імена дітей у Києві

     • 97204 переглядiв

    У санаторії знайшли схованку із вкраденим чорним золотом

     • 15367 переглядiв

    Майже 2,5 тисячі киян травмувалися через ожеледицю

     • 12723 переглядiв