ukenru
fbr-rozsliduye-inozemniy-slid-u-shturmi-kapitoliyu

ФБР розслідує іноземний слід у штурмі Капітолію

 • 13327 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. ФБР розслідує можливе іноземне фінансування подій, що розгорнулися в США 6 січня, в тому числі і штурму Капітолію. Про це пише NBC News, повідомляє УНН.

ФБР перевіряє можливе фінансування заворушень "іноземними урядами, організаціями або приватними особами".

Повідомляється, що в рамках розслідування стало відомо, про суму в 500 тисяч доларів в біткоінах, яка була переведена на електронні гаманці деяких учасників заворушень напередодні.

У той же час, наголошується, що учасники штурму Капітолію почали давати свідчення, в яких говорять, що діяли згідно з вказівками Дональда Трампа.

У таємному звіті ФБР, на який посилається NBC News, також наголошується на тому як російські і китайські ЗМІ активно висвітлювали тему штурму Капітолію.

Нагадаємо, група прихильників американського лідера-республіканця Дональда Трампа 6 січня після мітингу в Вашингтоні увірвалася в будівлю Капітолію, де в цей час проходила спільна сесія палат Конгресу США. Вони повинні були затвердити перемогу демократа Джо Байдена на виборах президента. У засіданні було оголошено перерву, поліція Капітолію евакуювала членів Конгресу з будівлі. В результаті заворушень п'ятеро людей загинули, 52 людини були заарештовані.

Заяви Дональда Трампа до і під час заворушень стали підставою його звинувачень в підбурюванні до них і основою для оголошення йому імпічменту.

Українські Національні Новини

Новини Світу