fbr-rozsliduie-spravu-trampa-u-zviazku-z-pohrozamy-na-adresu-suddiv-u-kolorado

ФБР розслідує справу Трампа у зв’язку з погрозами на адресу суддів у Колорадо

 • 55055 переглядiв

ФБР розслідує погрози на адресу суддів Верховного суду Колорадо після того, як вони дискваліфікували Трампа на виборах 2024 року. Погрози надійшли після рішення суду, який послався на 14-ту поправку.

Федеральне бюро розслідувань стверджує, що співпрацює з правоохоронними органами Колорадо після погроз на адресу суддів Верховного суду штату, які минулого тижня ухвалили рішення про дискваліфікацію Дональда Трампа на президентських виборах 2024 року.

Про це пише УНН із посиланням на CNN.

Деталі

Розповідається, що імена чотирьох суддів Верховного суду Колорадо, які ухвалили рішення про дискваліфікацію Трампа з голосування, часто з’являлися в "запальних" публікаціях на різних форумах із закликами розкрити особисті дані суддів. Про це свідчить аналіз онлайн-чату, підготовлений дослідницькою організацією для правоохоронних органів США, який з'явився в розпорядженні CNN.

Також видання пише, що представники державних і місцевих правоохоронних органів і неурядових дослідницьких груп відстежували риторику на екстремістських онлайн-форумах, щоб виявити ознаки, які можуть перетворитися на відчутні загрози державним службовцям.

ФБР знає про ситуацію та співпрацює з місцевими правоохоронними органами. (..) Ми будемо активно розслідувати будь-які погрози або застосування насильства, вчинені кимось, хто використовує екстремістські погляди для виправдання своїх дій, незалежно від мотивації

- сказала офіцер зі зв’язків із громадськістю ФБР Віккі Мігоя.

Важливо зазначити, що наразі аналіз не виявив конкретних загроз для суддів, але згідно з висновком, поки "залишається ризик насильства поодинці або невеликої групи чи інших незаконних дій у відповідь на рішення".

Вказується, що дописи повторювали модель онлайн-активності, яка спостерігалася після попередніх федеральних звинувачень проти Трампа. Їх розпізнають як розпливчасті заклики до громадянської війни та тривожно насильницькі висловлювання, але мало схожі на конкретні плани дій.

Трамп закликає Верховний суд США не втручатися в суперечку про імунітет21.12.23, 10:27

Контекст

У безпрецедентному рішенні минулого тижня Верховний суд Колорадо постановив 4-3, що Трамп не є прийнятним кандидатом у президенти через "заборону повстанців" 14-ї поправки до Конституції США, і тому не може бути присутнім у бюлетенях штату, коли виборці збираються на заплановані первинні вибори Республіканської партії.

Рішення буде відкладено до 4 січня в очікуванні звернення Трампа до Верховного суду США, який сподівається вирішити це питання.

Сам Трамп, як повідомляє видання, словесно атакував деяких своїх опонентів у залі суду в окремій справі, тому експрезиденту було заборонено говорити про свідків, а також про прокурорів, співробітників суду та членів їхніх сімей.

Міноборони Британії: перші українські пілоти пройшли у британських ВПС базову підготовку до польотів на F-1626.12.23, 09:09

Раніше цього місяця CNN повідомила про сплеск погроз, спрямованих на державних службовців цього року, включно з нещодавніми погрозами, що націлені на деяких представників Республіканської партії. Дещо з них пов’язано зі спробою призначення ультраправого конгресмена Джима Джордана на пост спікера Палати представників, інші - навколо звинувачень Трампа; також є ще одна, спрямовану на члена Конгресу Ільхану Омар, яка відома критичним ставленням щодо політики Ізраїлю по відношенню до палестинців, після початку війни між бойовиками ХАМАС та Ізраїлем.

Нагадаємо

Верховний суд Колорадо ухвалив, що колишній президент США Дональд Трамп має бути позбавлений права обіймати посаду президента і виключений з виборчого бюлетеня штату на майбутніх президентських виборах через його роль у підбурюванні до насильства проти уряду США у 2021 році.

Турецький телеканал TGRT Haber звільнив ведучу, яка з'явилася в ефірі з чашкою Starbucks26.12.23, 05:20

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    "Державний оператор тилу": презентація відбулася, що далі

     • 644922 переглядiв