fanera-vybukhivka-modul-pryimannia-suputnykovoho-syhnalu-u-tspd-rozpovily-pro-konstruktsiiu-novykh-rosiiskykh-droniv

Фанера, вибухівка, модуль приймання супутникового сигналу – у ЦПД розповіли про конструкцію нових російських дронів

 • 31218 переглядiв

росія почала застосовувати нові дрони "Гербера", які є дешевшою альтернативою "Шахедам". Вони мають просту конструкцію і можуть використовуватися для відстеження української ППО та збору інформації.

Нові російські дрони "Гербера" мають досить просту конструкцію. Їх можна назвати дешевою альтернативою "Шахедам". Про це у своєму Telegram-каналі повідомив керівник Центру протидії дезинформації Андрій Коваленко, пише УНН.

"Щодо нових дронів "Гербера", які росіяни використовували разом з "Шахедами". Попередньо присутня фанера, вибухівка, модуль приймання супутникового сигналу "Комета". Це дешевша альтернатива "шахеда" від росіян", - написав Коваленко.

Додатково

Директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін підтвердив інформацію, що ворог почав використовувати нові дрони.

"Маємо інформацію про нові дрони, які використовує рф. Випадки їх застосувань наразі одиничні. Відомо, що візуально вони дуже подібні на дрони-камікадзе типу "Shahed", однак не несуть вибухівки. Ймовірно це свідчить про те, що на відміну від ударних БПЛА, які завдають ударів, виявлені нові зразки призначені для відстеження наших засобів протиповітряної оборони, збір інформації, фіксація пошкоджень за результатами ракетних та атак ударних безпілотних літальних апаратів. Більш детальну інформацію буде можливо встановити після призначення відповідних експертиз та передачі об’єктів для досліджень", - зазначив Рувін.

Антоніна Туманова

Війна

Популярні

Новини по темі