ukenru
evakuatsiya-z-skhidnoyi-chastini-aleppo-prizupinena

Евакуація з східної частини Алеппо призупинена

 • 7533 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. Евакуація людей з східної частини сирійського міста Алеппо, що перебувала до недавнього часу під контролем опозиції, припинена. Про це заявив представник сирійських силових структур в п'ятницю, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

Він сказав, що евакуація тимчасово припинена, оскільки повстанці "не виконують умов домовленості".

Раніше повідомилося, що на місці, де автобуси з людьми залишають східну частину Алеппо, чутні вибухи. За словами представників повстанців і сирійського наглядової центру з прав людини (SOHR), для прискорення евакуації жителям східного Алеппо дозволили користуватися власними транспортними засобами.

Спецпредставник ООН щодо Сирії Стаффан де Містура заявив, що в східному Алеппо залишаються ще близько 50 тисяч людей. Цивільних осіб, як очікується, вивезуть в західну частину міста, а повстанців і їх сім'ї - в провінцію Ідліб, що перебуває під контролем опозиції і бойовиків.

Евакуація з східного Алеппо почалася 15 грудня і продовжилася минулої ночі. За повідомленням міністерства оборони Росії, за минулі 24 години евакуйовано понад 6 тис. осіб, в тому числі 3 тис. повстанців.

Українські Національні Новини

Новини Світу