ernesto-znovu-stav-urahanom-vyklykaiuchy-nebezpechni-techii-na-pliazhakh-ssha-ta-kanady

"Ернесто" знову став ураганом, викликаючи небезпечні течії на пляжах США та Канади

 • 11669 переглядiв

"Ернесто" знову став ураганом, викликаючи небезпечні течії на пляжах США та Канади. Очікується посилення шторму перед ослабленням до посттропічного циклону у вівторок.

Будучи штормом, "Ернесто" у неділю знову набув сили урагану і викликає небезпечні зворотні течії на пляжах вздовж східного узбережжя США та Канади, повідомив Національний центр зі спостереження за ураганами США (NHC), пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Синоптики також повідомили, що протягом наступних 12 годин очікується ще більше посилення, за яким буде ослаблення, перш ніж у вівторок він стане посттропічним циклоном.

Ураган "Ернесто" перебуває приблизно за 1312 км на південний захід від Ньюфаундленду (Канада), і має максимальну стійку швидкість вітру у 120 км на годину, згідно з останніми даними.

Центр "Ернесто" пройде поблизу південно-східної частини Ньюфаундленду з кінця понеділка до ранку вівторка, що може принести вітер, хвилі та дощ, додав NHC.

"Ернесто" - п'ятий атлантичний шторм із іменем, який, як очікується, буде інтенсивним сезоном ураганів.

Доповнення

Ураган "Ернесто" обрушився на Пуерто-Ріко, а також на Американські та Британські Віргінські острови минулого тижня. Основний постачальник електроенергії на островах Карибського моря LUMA Energy повідомив, що понад 725 000 будинків та підприємств залишилися без електрики після сильних дощів.

Ураган "Ернесто" перетворився на тропічний шторм біля Бермудських островів19.08.24, 06:50

Потім шторм категорії 1 перемістився на Бермуди, спричинивши відключення електрики, поваливши дерева та затопивши частини острова в суботу, але офіційні особи заявили, що територія британських островів, схоже, уникла серйозних пошкоджень.

Популярні

Новини по темі

Україна збила 11 російських дронів Shahed

 • 28087 переглядiв