ukenru
epifaniy-rumunska-tserkva-prizupinila-viznannya-avtokefaliyi-cherez-vnutrishni-pitannya-ptsu

Епіфаній: Румунська церква призупинила визнання автокефалії через "внутрішні питання" ПЦУ

 • 19069 переглядiв

КИЇВ. 28 липня. УНН. Через внутрішні суперечки церковних діячів української церкви Румунська православна церква наразі призупинила визнання автокефалії Православної церкви України. Про це після завершення в столиці хресної ходи з нагоди 1031-річчя Хрещення Руси-Україні сказав Блаженніший Митрополит Епіфаній, передає кореспондент УНН.

"Наша делегація вже неодноразово відвідувала Румунію, зустрічалась, я звертався з листом до Патріарха Даніїла з пропозиціями. Зараз ми втілили в життя їхнє синодальне прохання – що вони хочуть мати в Україні свій румунський вікаріат, подібно до того, як на території Румунії зараз діє український вікаріат в складі румунської православної церкви під керівництвом самого Патріарха", - сказав Епіфаній.

Тому, з його слів, наразі ПЦУ синодально започаткувала румунський вікаріат, який буде в складі української православної церкви і керуватись безпосередньо предстоятелем.

"Ми більш інтенсивно вели переговори з румунською церквою перед Пасхою. Але напевне, що в зв’язку з певними нашими внутрішніми питаннями, питання визнання було призупинено. Зараз ми продовжимо діалог і віримо, що Румунська церква обов’язково продовжить діалог і долучиться до визнання нашого автокефального статусу", - зазначив священнослужитель .

Раніше, Митрополит Епіфаній розповів про кількість учасників хресної ходи

Українські Національні Новини

Політика