ukenru
epifaniy-derzhava-ne-vtruchayetsya-v-tserkovni-spravi

Епіфаній: держава не втручається в церковні справи

 • 10222 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. Предстоятель Православної церкви України співпрацює із державою лише для вирішення технічних питань, тоді як держава в церковні справи не втручається. Про це повідомив предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній в інтерв’ю виданню Deutsche Welle, передає УНН.

"До цього часу у нас спілкування відбувається з Президентом тільки на офіційних заходах чи зустрічах. А такого контакту безпосереднього чи вирішення якогось питання – немає. Є суто технічні питання моїх помічників щодо поїздки, якихось списків тих людей, які будуть присутні там під час богослужіння, бо відповідно буде посилена охорона. А якихось таких безпосередніх контактів чи спілкування у мене немає", – зазначив Епіфаній.

Він підкреслив, що втручання в церковні справи з боку держави відсутнє, і церква вирішує питання порядку денного самостійно, держава ж, у свою чергу, лише сприяє у вирішенні цих питань.

При цьому митрополит додав, що роль держави в процесі об'єднання церков є дуже важливою, і ця співпраця між ними повинна існувати й надалі.

"Але церква ніколи не буде державною", – наголосив митрополит.

Нагадаємо, за результатами Об’єднавчого собору в Києві під головуванням представника Вселенського патріархату 15 грудня було створено Автокефальну Помісну Православну Церкву України і затверджено її статут.

Об’єднавчий собор обрав предстоятелем ПЦУ митрополита Епіфанія.

Процедура передачі Томосу про автокефалію предстоятелю Православної церкви України розпочнеться 5 січня.

До моменту отримання Томосу від Константинополя жодних кардинальних змін в Православній церкві України не буде.

Українські Національні Новини

Політика