eksperiment-z-vodoyu-ne-dozvolyaye-viznachiti-yakisne-vino-chi-ni-ekspert

Експеримент з водою не допоможе визначити якісне вино чи ні - експерт

 • 17850 переглядiв

"Опустивши чарку з вином у воду, можна нібито визначити, натуральне воно чи ні. Якщо вино залишиться в чарці - натуральне, зафарбує воду - штучне. Це міф", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вино "Коктебель" удостоєнo нагороди у Франції

Разом з цим Сеган переконаний, що контролювати якість вина необхідно. Цим займаються спеціалізовані лабораторії - як на виробництві, так і незалежні, додав він.

"Але жодна з них не користується згаданим методом. Він абсолютно некоректний, а люди, що демонструють його у відеороликах в мережі, займаються підтасовуванням фактів, щоб домогтися необхідного ефекту (представити у вигідному світлі своє вино або очорнити чуже)", - зазначив експерт.

Нагадаємо, експерти назвали вітчизняні вина, в яких перевищений вміст сірчистої кислоти.

Згідно з результатами дослідження, 8 з 10 перевірених зразків не перевищили допустимих норм вмісту діоксиду сірки.

Зокрема, це вина таких виробників, як: Shabo, Inkerman, Oreanda, Коктебель, Villa Krim, Bolgrad, Чизай, Коблево.

У винах двох виробників допустимі показники були перевищені: не набагато більше, ніж передбачалося, діоксиду сірки виявилося у вині Chardonnay від Cotnar (25 замість 20 мг/дм3) і Аліготе 2016 від "Виноробного господарства князя Трубецького".

Додамо, що алкоголь в Україні напередодні новорічних свят не подорожчав. Навпаки, виробники спиртного сьогодні пропонують своїм клієнтам знижки та вигідні акції.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Випуск новин станом на 18 годину 4 січня

     • 5120 переглядiв

    У НАТО затвердили офіційний гімн

     • 9607 переглядiв

    Дієтолог розповіла, як правильно вживати алкоголь

     • 25815 переглядiв