ekskerivnyka-stolychnykh-kladovyshch-pidozriuiut-u-vyplati-16-mln-hryven-fiktyvnykh-zarplat

Екскерівника столичних кладовищ підозрюють у виплаті 1,6 млн гривень фіктивних зарплат

 • 18468 переглядiв

Колишнього керівника столичних кладовищ підозрюють у виплаті 1,6 млн грн зарплат фіктивним працівникам. Правоохоронці повідомили про підозру за службову недбалість, що призвела до збитків бюджету громади.

Правоохоронці викрили посадовця ритуальної служби, службова недбалість якого призвела до понад 1,6 млн грн збитків бюджету територіальної громади столиці. Про це УНН пише з посиланням на поліцію Києва.

Деталі

Поліцейські встановили, що у період, коли чоловік виконував обов’язки керівника Біличанського кладовища ритуальної служби, в комунальному підприємстві рахувалась прибиральниця, яка не відвідувала місце роботи, однак, отримувала заробітну плату. Відтак, за 2 роки, на банківський рахунок жінки було безпідставно нараховано майже 1 млн 145 тис. гривень.

Надалі цей же чоловік перейшов працювати  виконуючим обов’язки керівника до Міського кладовища ритуальної служби, де також рахувалася фіктивна прибиральниця, яка безпідставно отримувала заробітну плату. За рік фіктивної працевлаштування їй виплатили  понад 500 тис. гривень.

Відтак, через службову недбалість посадовця бюджету було завдано збитків на суму більш ніж 1,6 мільйона гривень

- інформують у поліції.

Слідчі повідомили правопорушнику про підозру за ч. 2 ст. 367 КК України Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Нагадаємо

Детективи БЕБ виявили 4,7 млн євро необлікованої готівки у бухгалтера компанії-постачальника продуктів для Міноборони у рамках розслідування кримінального провадження щодо ухилення від сплати податків.

Збитки на понад 3 мільйони гривень: ексдиректора "Київводоканалу" судитимуть за службову недбалість29.07.24, 15:41

Анастасія Рябоконь

Київ

Популярні

Новини по темі