ekskerivnyk-kolonii-otrymav-400percent-premii-pislia-vyiavlennia-faktiv-katuvan-lubinets

Екскерівник колонії отримав 400% премії після виявлення фактів катувань - Лубінець

 • 11627 переглядiв

Колишній начальник Божківської колонії №16 отримав 400% премії та максимальну пенсію після виявлення фактів катувань засуджених. Омбудсман Лубінець закликав ДБР розслідувати незаконне нарахування премії.

Колишній начальник Божківської виправної колонії №16 в Полтавській області отримав премію 400% та пенсію після виявлення систематичних порушень та фактів катувань і побиття засуджених. Про це заявив Омбудсман Дмитро Лубінець. Він закликав ДБР розслідувати справу, повідомляє УНН.

Деталі

Лубінець нагадав, що в кінці травня звертав увагу Мін'юсту на оприлюднені факти катувань засуджених Божківської виправної колонії № 16, виявлені у 2022-2023 роках.  

6 червня міністерство розпочало проведення службового розслідування за фактами катувань та вимагання майна засуджених в колонії.

За результатами вивчення встановили, що в липні 2023 року під час проведення службового розслідування, не чекаючи остаточних висновків, погоджене звільнення за власним бажанням начальника установи з виплатою йому премій 400% до посадового окладу "за особливі досягнення в роботі" та інших грошових виплат на загальну суму майже 400 тис. грн

- розповів Лубінець.

Більше того, за даними Омбудсмана, у грудні 2023 року екскерівник установи спромігся отримати рішення про встановлення йому максимального рівня пенсії.

"Слідчі Держбюро розслідувань мають визначити чому після встановлених систематичних порушень та фактів катувань і побиття засуджених керівництво ДКВС України прийняло рішення про безпідставне та незаконне нарахування 400% преміювання керівника", - закликав Лубінець.

Нагадаємо 

В кінці травня в ДБР та Офісі Генпрокурора заявляли про повідомлення про підозру чотирьом службовим особам Державної установи "Божковська виправна колонія (№16)" в Полтавській області. Їх підозрюють в катуванні в’язнів

Популярні

Новини по темі