ekoinspektory-ziasovuiut-stupin-zabrudnennia-vod-tetereva-pislia-vyiavlennia-skydu-z-fekalnym-zapakhom

Екоінспектори з’ясовують ступінь забруднення вод Тетерева, після виявлення скиду з фекальним запахом

 • 8891 переглядiв

У Житомирській області виявлено несанкціонований скид стічних вод з фекальним запахом у струмок, що впадає в Тетерів. Екоінспектори відібрали проби води для аналізу та вживатимуть заходів реагування.

У Житомирській області екологи перевіряють факт потенційного забруднення річки Тетерів. Раніше було зафіксовано потрапляння нечистот із характерним запахом у струмок, який вливається у Тетерів. Пише УНН із посиланням на сайт Держекоінспекції Поліського округу.

Деталі

На околиці села Слобода - Селець, поблизу Житомира, виявлено несанкціонований скид стічних вод. Йдеться про сіру рідину з фекальним запахом. Скид проходив через трубу у струмок, що протікає під автошляхом М21 та вливається у річку Тетерів.

Реагуючи на повідомлення від місцевих жителів, які виявили нелегальний скид, фахівці Державної екологічної інспекції Поліського округу з’ясували про можливість потенційного забруднення водного об'єкта.

Киян попередили про високий рівень забруднення повітря на тлі спеки02.07.24, 12:13

З метою встановлення факту ймовірного забруднення, на місці виявлення скиду, були відібрані проби води на місці скиду, а також вище та нижче течії струмка. Наразі спеціалістами Відділу інструментально-лабораторного контролю проводяться лабораторні дослідження відібраних проб.

 – передає пресслужба ДЕІ Поліського округу.

Згодом, інспекція вживатиме заходів реагування відповідно до вимог чинного законодавства України.

Нагадаємо

УНН повідомляв, що 35,2% проб води з поверхневих українських водойм не відповідали стандартам мікробного забруднення.

Популярні

Новини по темі

Переваги та принцип роботи VMware Broadcom

 • 20391 переглядiв