ukenru
dyskredytuvaly-zsu-i-sumuvaly-za-srsr-sbu-zatrymala-shche-dvokh-prokremlivskykh-ahitatoriv

Дискредитували ЗСУ і сумували за срср: СБУ затримала ще двох прокремлівських агітаторів

 • 2686 переглядiв

Служба безпеки України затримала ще двох прокремлівських інтернет-агітаторів, які виправдовували війну росії в Україні. Чоловіки працювали в Івано-Франківську та Харкові, останній навіть намагався втекти до росії після повідомлення про підозру.

Служба безпеки України затримала ще двох прокремлівських інтернет-агітаторів, які виправдовували російську війну в Україні. Про це повідомила пресслужба СБУ, передає УНН.

Деталі 

Чоловіки працювали в Івано-Франківську та Харкові, останній навіть намагався втекти до росії після того, як йому оголосили підозру.

У відомстві розповіли, що для поширення деструктивного контенту обидва фігуранти створили анонімні акаунти у забороненій соцмережі "Одноклассники". Там вони публікували власні антиукраїнські дописи та репостили публікації або відео пропагандистів з країни-агресора.

Так, на Прикарпатті кіберфахівці СБУ затримали ворожого агітатора, який популяризував бойовиків російської приватної військової компанії "Вагнер" і поширював фейкові "новини з фронту"

- йдеться у дописі СБУ.

Також він намагався дискредитувати українських захисників, що воюють на передовій у Донецькій області, насамперед оборонців Авдіївки. За даними слідства, фігурантом є уродженець села Дубенки, колишній співробітник пенітенціарної служби.

Під час обшуків у його помешканні виявлено мобільний телефон та комп’ютерну техніку, які він використовував для розповсюдження ворожої пропаганди.

- резюмували у Службі безпеки.

Зазначається, що на підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили йому про підозру за чч. 2, 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Разом з тим у Харкові затримали прихильника рашизму, який вихваляв загарбницьку політику кремля, "ностальгував" за колишнім срср і сподівався на захоплення східного регіону України.

За матеріалами СБУ він раніше отримав повідомлення про підозру, а після цього почав переховуватись від слідства і намагався втекти до росії. Втім, співробітники Служби безпеки розшукали фігуранта і затримали його. Наразі вирішується питання щодо додаткової кваліфікації його злочинних дій. Фігуранту обрано запобіжний захід ‒ тримання під вартою.

- розповіли в СБУ.

У відомстві додали, що за обома викритими фактами тривають розслідування. Зловмисникам загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо

Правоохоронці оголосили підозру російському військовому, який катував цивільних під час окупації Миколаївщини.

Володимир Омельченко

Кримінал та НП