dva-bilykh-vedmedi-vbyly-robitnyka-na-arktychnii-stantsii-v-kanadi

Два білих ведмеді вбили робітника на арктичній станції в Канаді

 • 13408 переглядiв

На віддаленій арктичній станції радіолокації в Канаді два білих ведмеді вбили робітника. Інцидент стався на острові Бревурт, один ведмідь був убитий іншими працівниками. Розпочато розслідування рідкісного смертельного нападу.

Два білих ведмедя вбили робітника на віддаленій арктичній станції радіолокації на північній території Нунавут у Канаді, що спонукало провести розслідування рідкісного смертельного нападу, пише УНН з посиланням на BBC.

Деталі

Співробітник, ім'я якого не розголошується, працював у Nasittuq Corporation - логістичній компанії, яка керує об'єктами радіолокаційного захисту від імені канадського уряду.

Інші робітники прибули на місце події та вбили одного з ведмедів, ідеться у заяві компанії.

"Ми тісно співпрацюємо з місцевою владою та регулюючими органами, щоб провести ретельне розслідування обставин цього інциденту", - заявила компанія.

Напад стався минулого тижня на острові Бревурт, на південний схід від Баффінової Землі.

За даними CBS News, партнера BBC у США, це місце є одним із десятків форпостів Північної системи оповіщення на півночі Канади. Мережа, що охоплює 5000 км, існує для виявлення літаків чи ракет, які входять у регіон.

Напади білих ведмедів на людей вкрай рідкісні, але це щонайменше другий зареєстрований випадок смерті від нападу білого ведмедя з 2023 року.

Минулого року жінку та її однорічного сина було вбито білим ведмедем у селі на Алясці.

За даними канадського уряду, у країні є близько 17 000 білих ведмедів, що становить близько двох третин світової популяції цього виду.

Доповнення

В іншому місці в американському штаті Монтана в неділю чорний ведмідь витягнув трирічну дівчинку з її намету в приватному кемпінгу.

Співробітники служби охорони дикої природи встановили пастки та приспали одного ведмедя, який, як вважають, був причетний до нападу.

Чорні ведмеді набагато менші за білих ведмедів, але все одно можуть бути дуже небезпечні для людей.

2023 року в Каліфорнії жінка була смертельно поранена і з'їдена у своєму будинку, що стало першою смертю від чорного ведмедя в історії штату.

Популярні

Новини по темі

Черкащина вночі зазнала атаки рф: знищено 3 дрони

 • 25526 переглядiв

Сухо і до 31° тепла: прогноз погоди на сьогодні

 • 30438 переглядiв

"Хезболла" випустила 25 ракет по Верхній Галілеї в Ізраїлі

 • 108205 переглядiв