ukenru
dtek-opublikuvav-novi-obmezhennya-spozhivannya-elektroenergiyi-na-28-sichnya

ДТЕК опублікував нові обмеження споживання електроенергії на 28 січня

 • 2522991 переглядiв

КИЇВ. 27 січня. УНН. НЕК "Укренерго" надав обмеження споживання електроенергії на суботу, 28 січня, повідомляє ДТЕК у Telegram, передає УНН.

Деталі

Відтак, у суботу ДТЕК має наступні обмеження від "Укренерго":

  • Київ - вдень 962 МВт/вночі 661 МВт;
  • Київська область - вдень 688 МВт/вночі 608 МВт;
  • Дніпропетровська область - вдень 1165 МВт/вночі 1205 МВт.

Зазначається, що ці ліміти дозволять застосувати графіки стабілізаційних відключень у Києві, Київській та Дніпропетровській областях. Водночас в Одеській області продовжуються екстрені відключення світла внаслідок руйнувань енергоінфраструктури, повідомили у ДТЕК.

Генеральний директор YASNO Сергій Коваленко зазначив, що  вихідними днями зазвичай встановлюють більші ліміти споживання, проте в системі "зараз значний дефіцит" у генерації електроенергії.

Цитата

"Колеги говорять, що нині енергосистемі для повноцінної роботи не вистачає близько 5 ГВт вдень і 3 ГВт вночі. Для порівняння - одна квартира у середньому споживає 6-8 КВт на добу.

Що потрібно зробити, щоб зменшити нестачу? Є кілька варіантів, серед яких ремонти ушкоджених потужностей (щоправда, чим далі - тим складніше ремонтувати), повернення енергооб'єктів з тимчасово окупованих територій і імпорт електроенергії", - пояснив він, додавши, що українцям слід бути ощадливішими у споживанні електроенергії.

Нагадаємо

НЕК "Укренерго" повідомив, що в енергосистемі України зберігається значний дефіцит потужності. До обленерго доведені ліміти споживання.

Українські Національні Новини

Суспільство