dostup-velikoyi-britaniyi-do-finansovikh-rinkiv-yes-pislya-brexit-vse-sche-neyasniy-yevrokomisiya

Доступ Великої Британії до фінансових ринків ЄС після Brexit все ще неясний - Єврокомісія

 • 251019 переглядiв

КИЇВ. 18 липня. УНН. Ще рано говорити про те, на скільки будуть відрізнятися фінансові правила Великої Британії після Brexit і норми Європейського Союзу, щоб розглядати питання про надання їй доступу на ринки блоку, заявила у вівторок директор відділу фінансових послуг Європейської комісії Пауліна Деймек Хак, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Пауліна Деймек Хак сказала, що Велика Британія активно консультується щодо зміни фінансового законодавства, але досі практично нічого не змінилося.

Новий форум для фінансових регуляторів у межах співпраці Великої Британії та ЄС, який вперше має зібратися восени, обговорить зміни у правилах, повідомила Деймек Хак комітету з економічних питань Європарламенту.

Фінансовий сектор Великої Британії був значною мірою відрізаний від ЄС після Brexit, і представники галузі у Великій Британії сподіваються, що новий форум зрештою може відкрити кращий доступ.

Брюссель надав такий доступ, відомий як "еквівалентність", лише британським кліринговим центрам деривативів, але його дія має закінчитися у червні 2025 року. Блок затверджує закон, який змусить банки ЄС перенести частину клірингу у євро із Лондона до Франкфурта.

Деймек Хак прагнула применшити роль форуму, заявивши, що він буде зосереджений на «технічних обговореннях» і не включатиме будь-яке спільне ухвалення рішень або спільне регулювання.

Велика Британія раніше заявляла, що дотримуватиметься міжнародних стандартів.

Нагадаємо

Велика Британія офіційно вийшла з Європейського Союзу 31 січня 2020 року о 24:00 за центральноєвропейським часом (1:00 1 лютого за київським часом).

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Сильна "бавовна": у Феодосії, попередньо, відпрацювала ППО

     • 315910 переглядiв

    москва поплила: в столиці рф повінь через сильні зливи

     • 442550 переглядiв

    Затриманий у КНДР виявився американським солдатом

     • 323102 переглядiв