ukenru
dosit-veliki-perervi-mizh-vklyuchennyami-bratchuk-schodo-situatsiyi-z-energopostachannyam-v-odesi

Досить великі перерви між включеннями: Братчук щодо ситуації з енергопостачанням в Одесі

 • 1135865 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Наразі в Одесі запроваджені екстренні та аварійні графіки електропостачання, умісті досить великі перерви між включенням світла - по 10 та 12 годин. Про це повідомив під час брифінгу речник Одеської ОВА Сергій Братчук, передає УНН.

Цитата

"Стабілізаційні графіки відсутні. Після того, як буде виконано рішення щодо переведення критичної інфраструктури на альтернативні джерела живлення, ми зможемо вивільнити певну частину потужностей, і змінити графік 2/8 зі знаком плюс. Наразі по кілька годин надходить енергія, досить великі перерви між включеннями: 10, 12, інколи і більше годин, якщо є аварійна ситуація", - сказав він.

Деталі

Братчук нагадав, що на рівні Кабінету Міністрів, Міненергетики, Одеської ОВА, ДСНС та енергетичних компаній регіону було прийняте рішення про під'єднання критичної інфраструктури до альтернативних джерел живлення - генератори. Він додав, що відповідний процес вже відбувається.

Крім цього, він повідомив, що у зв'язку з ситуацією, міський електротранспорт, зокрема в Одесі, не функціонує "вже декілька днів поспіль" і навряд відновить свою роботу найближчим часом.

Також він зазначив, що додатково в області розгорнули 164 Пункти Незламності. Деякі з них працюють цілодобово, щоб жителі мали змогу підзарядити мобільні пристрої, мати доступ до зв'язку та інтернету, а також отримати гарячі напої.

Братчук підсумував, що ситуація у регіоні залишається напруженою. 

Нагадаємо

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що найближчім засіданні Кабінету міністрів України опрацюють питання виділення коштів Одеській ОВА на закупівлю запасів пального для генераторів.

Українські Національні Новини

Суспільство