ukenru
dochirnia-kompaniia-dtek-vklade-koshty-u-realizatsiiu-proektu-z-rozvytku-system-zberihannia-elektroenerhii-u-polshchi

Дочірня компанія ДТЕК вкладе кошти у реалізацію проекту з розвитку систем зберігання електроенергії у Польщі

 • 24632 переглядiв

Дочірня компанія ДТЕК DRI підписала угоду про придбання акцій польської компанії Columbus Energy, що дозволить їй побудувати системи зберігання електроенергії потужністю 133 МВт на півдні Польщі, що є важливим кроком до інтеграції енергосистем України та ЄС.

Дочірня компанія ДТЕК уклала угоду про придбання акцій польської компанії Columbus Energy, що надасть їй можливість на будівництво систем зберігання електроенергії, про це повідомив ДТЕК, пише УНН.

Деталі

Учора, дочірня компанія ДТЕК - DRI, уклала угоду про купівлю акцій спеціальної проектної компанії, яку створила польська компанія Columbus Energy. Ця угода дозволить DRI здійснювати будівництво систем зберігання електроенергії потужністю 133 МВт на півдні Польщі за умови отримання необхідних дозволів.

Проект отримав підтримку польського ринку потужності з 2027 року на 17 років.

Це важливий тестовий проєкт для Центральної та Східної Європи, який продемонструє, як можна успішно впроваджувати системи зберігання електроенергії. Ми укріплюємо партнерство з країнами ЄС, і цей проєкт є важливим кроком на шляху до інтеграції енергосистем України та Польщі

- зазначив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко. 

ДТЕК зазначає, що проект, націлений на створення єдиної європейської енергетичної системи, яка має об'єднати Україну та Європейський Союз. Компанія також підкреслила, що ця угода є важливим етапом в планах ДТЕК з інтеграції українського енергетичного ринку в глобальний ринок ЄС.

DRI планує фіналізувати угоду з Columbus Energy протягом найближчих місяців і почати будівництво на майданчику у четвертому кварталі 2024 року, з метою завершення будівництва та введення об'єкта в експлуатацію на початку 2026 року.

Нагадаємо

російська атака на енергосистему України 22 березня стала найбільшою за весь час повномасштабного вторгнення, пошкодивши об'єкти генерації та розподілу електроенергії, а процес відновлення, як очікується, займе тривалий час.