do-ukrainy-prybuv-ministr-oborony-lytvy-vin-vzhe-zustrivsia-z-zelenskym

До України прибув міністр оборони Литви: він вже зустрівся з Зеленським

 • 19321 переглядiв

Міністр національної оборони Литви Лаурінас Кащюнас прибув до України, зустрівся з президентом Зеленським та йому представив розширений пакет підтримки, включаючи плани розгортання бойових безпілотників і коаліції з розмінування.

До України прибув міністр національної оборони Литви Лаурінас Кащюнас, який вже встиг зустрітись з президентом Володимиром Зеленським.  Про це з посиланням на литовського міністра пише LRT, передає УНН.

Деталі 

Слід зауважити, що це перший візит міністра до України на своїй посаді.

Візит уже розпочався, я щойно зустрівся з президентом Зеленським. У нас була конструктивна і гарна зустріч, і ми продовжимо роботу. Я представив увесь наш пакет підтримки, хочу сказати, що він більший, ніж ми планували, і буде ще більшим - ми будемо шукати всі шляхи і можливості для його подальшого збільшення

- розповів міністр оборони Литви. 

За його словами, він також представив Зеленському плани Литви щодо розгортання бойових безпілотників і коаліції з розмінування.

"Розраховуємо на продовження плідної співпраці в оборонній сфері" - Шмигаль зустрівся з президентом Литви 05.04.24, 15:42

За його словами, він також представив Зеленському плани Литви щодо розгортання бойових безпілотників і коаліції з розмінування.

Я також представив ідею програми безпілотників, у рамках якої ми створимо власну промисловість, але нам ще потрібно розібратися з правовими рамками, і будемо поставляти безпілотники українцям, які потім будуть випробовуватися на полі бою

- заявив Кащюнас.

Доповнення

В Офісі президента України розповіли, що Зеленський наголосив на важливості подальшого лідерства Литви в міжнародній коаліції з розмінування та розвитку співпраці у сфері оборонної промисловості.

Дякую за вашу підтримку, за все, що ви робите з початку повномасштабної війни. Знаю, що наші команди працюють над документом щодо безпекових гарантій. Очікуємо, що він закладе нове підґрунтя для посилення захисту наших держав

- наголосив Зеленський.

Під час зустрічі також обговорили подальшу всебічну підтримку з боку Литви, зокрема щодо підготовки українських військовослужбовців і реалізації реабілітаційних програм для поранених захисників.

Також глава держави підкреслив, для України важливе ухвалення країнами-партнерами рішень щодо своєчасного й безперешкодного постачання вкрай необхідних видів техніки, озброєння та боєприпасів.

Нагадаємо

Прем'єр-міністрка Литовської Республіки Інгрід Шимоніте заявила, що Литва незабаром закупить близько 3 тис. FPV-дронів для України.

Популярні

Новини по темі