do-sudu-peredaly-spravu-posobnyka-u-rozkradanni-12-mln-dol-instytutu-tytanu

До суду передали справу пособника у розкраданні 1,2 млн дол. Інституту титану

 • 13143 переглядiв

САП направила до суду обвинувальний акт щодо пособника у схемі заволодіння понад 1,2 млн доларів ДП 'Інститут Титану'. Раніше першого заступника гендиректора засуджено до 10 років ув'язнення.

До суду направлено обвинувальний акт щодо пособника у реалізації злочинної схеми заволодіння понад 1,2 млн дол. США ДП "Державний науково-дослідний та проектний інститут Титану", повідомляє САП, пише УНН.

Деталі

"Прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ направив до суду обвинувальний акт стосовно пособника у реалізації злочинної схеми заволодіння понад 1,2 млн дол. США ДП "Державний науково-дослідний та проектний інститут Титану", - ідеться в повідомленні.

Повідомляється, що у межах досудового розслідування встановлено, що перший заступник генерального директора державного підприємства за пособництва співвласника та президента офшорної компанії (Британські Віргінські острови) всупереч інтересам державного підприємства уклав агентську угоду, додаток 1 до неї та підписав акти приймання, на підставі яких перераховано понад 1,2 млн доларів США за послуги та роботи, які не надавались та не виконувались.

"Частину цих коштів особи перевели на рахунки ще однієї компанії, а іншу – обвинувачений перерахував на рахунок своєї дружини у якості винагороди за пособництво", - інформує САП.

У САП зауважили, що 20 квітня 2022 року першому заступнику генерального директора ДП "Державний науково-дослідний та проектний інститут Титану" Андрію Рачкову оголошено вирок, яким особу засуджено до 10 років позбавлення волі.

Доповнення

19 липня 2019 року детективи НАБУ затримали екс-першого заступника генерального директора державного науково-дослідного та проектного Інституту титану, а прокурори САП повідомили про підозру у завданні 1,258 млн дол. США шкоди цій установі.

Справа щодо колишнього першого заступника генерального директора ДП "Державний науково-дослідний та проектний інститут титану" була першою, яку САП та НАБУ скерували до Антикорупційного суду. 

Популярні

Новини по темі

Готовність фортифікаційних споруд на Одещині досягла 90% - ОВА

 • 53659 переглядiв

У Сумській області подружжя отруїлося грибами

 • 14879 переглядiв

СБУ: затримано "підпільного" представника партії Шарія

 • 21100 переглядiв

У ДТП на Рівненщині постраждало четверо людей: деталі

 • 12733 переглядiв