dlia-shkil-bude-try-varianty-nazemnykh-ukryttiv-shmyhal-povidomyv-pro-rishennia-uriadu

Для шкіл буде три варіанти наземних укриттів - Шмигаль повідомив про рішення уряду

 • 31852 переглядiв

ДСНС та МОН розробили три варіанти облаштування наземних укриттів для шкіл. Це дозволить близько тисячі шкіл розпочати очне навчання цього року, а до кінця 2024 року повернути до офлайн-навчання 300 тисяч школярів.

Для шкіл розробили три варіанти облаштування наземних укриттів, уряд взяв їх на затвердження, повідомив у вівторок Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, вказавши, що рішення має дозволити близько тисячі шкіл розпочати очне навчання цього року, пише УНН.

Деталі

"Важливо, щоб ми мали чіткі надійні стандарти безпечних шкільних просторів там, де не можливо використовувати підземні укриття і де це дозволяє безпекова ситуація. Для цього ДСНС та МОН спільно розробили три варіанти облаштування наземних укриттів, які сьогодні затверджуємо. Громади зможуть їх реалізувати залежно від потреби та рівня загроз у населеному пункті та регіоні. У підсумку близько тисячі шкіл вже цього навчального року зможуть розпочати процес очного навчання", - вказав Шмигаль у Telegram.

Як повідомив представник уряду у парламенті Тарас Мельничук у Telegram, уряд погодив пропозицію МОН стосовно експериментального проекту щодо створення в закладах освіти захищених просторів (приміщень для фізичного захисту). Затверджено Порядок реалізації експериментального проекту. 

Зі слів Шмигаля, через реалізацію комплексної стратегії прагнуть до кінця 2024 року повернути до безпечного офлайн-навчання 300 тисяч школярів. Наявність укриттів є головною передумовою. 2,5 млрд грн виділено цього року на їх будівництво. "Важливо, щоб на місцях ці кошти були витрачені ефективно", - наголосив очільник уряду.

Наземні укриття та укріплення будівель: Шмигаль розповів про посилення безпеки в українських школах 07.08.24, 20:47

Популярні

Новини по темі