dlia-dopomohy-ukrainskym-bizhentsiam-u-povernenni-dodomu-zapuskaiut-platformu-za-uchastiu-oon-minekonomiky

Для допомоги українським біженцям у поверненні додому запускають платформу за участю ООН - Мінекономіки

 • 102318 переглядiв

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців створило платформу "Україна - це Дім" для надання всебічної інформації та підтримки українським біженцям і внутрішньо переміщеним особам (ВПО) щодо їхнього перебування за кордоном, повернення в Україну, житла, працевлаштування та інших програм допомоги, за сприяння Мінекономіки.

Україна та ООН посилюють співпрацю, щоб створювати умови для повернення українців. З цією метою Управління Верховного комісара ООН у справах біженців розробило платформу для українських біженців та переселенців під назвою "Україна - це Дім". Про це повідомили у Мінекономіки, пише УНН.

Деталі

"УВКБ ООН розробило платформу для українських вимушених мігрантів та внутрішньо переміщених осіб - "Україна - це Дім", яка надаватиме вичерпну інформацію з питань перебування українців за кордоном, їх повернення в Україну, програми підтримки щодо житла, працевлаштування та інші види допомоги", - повідомили у відомстві.

За сприяння Мінекономіки, як повідомляється, платформа буде наповнюватися інформацією про актуальні можливості щодо працевлаштування, навчання, підприємництва.

Створення умов для повернення українців додому - одне з пріоритетних завдань, над яким нині працює держава. Мета уряду - створити умови для працевлаштування і створення власних бізнесів українцями, можливості придбати власне житло на доступних умовах, впровадження інструментів для навчання та перекваліфікації

- зазначила перша віцепрем’єр-міністерка - міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Інформаційна платформа "Україна - це Дім" забезпечуватиме детальну інформацію про права на продовження перебування в країнах прийому, а також важливі питання для тих, хто повертається до України. Вона включатиме посилання на урядові програми підтримки та інструменти, що надаються партнерами та приватним сектором для сприяння в отриманні житла, працевлаштуванні та інших формах допомоги.

Окрім того, платформа займається підтримкою внутрішньо переміщених осіб в Україні, надаючи їм доступ до інформації про пільги та доступні послуги.

Нагадаємо

На цей час в Україні є 4,6 млн внутрішньо переміщених осіб, з яких лише 1,5 млн отримують виплати від держави.

Популярні

Новини по темі

Орбан зустрінеться із Трампом після саміту НАТО

 • 14938 переглядiв