direktor-tsru-rosiya-na-sogodni-ne-gotuyetsya-zastosuvati-proti-ukrayini-yadernu-zbroyu

Директор ЦРУ: росія на сьогодні не готується застосувати проти України ядерну зброю

 • 185062 переглядiв

КИЇВ. 21 липня. УНН. Станом на сьогодні росія не проводить підготовку до застосування ядерної зброї проти України. Про це на Форумі безпеки Аспена заявив директор Центрального розвідувального управління США (ЦРУ) Вільям Бернс, передає УНН.

Цитата

"Брязкання ядерною зброєю, якою займаються путін і деякі з його оточення, є безрозсудним і глибоко безвідповідальним. Це не те, до чого ми можемо ставитися легковажно. На сьогодні ми не бачимо жодної конкретної підготовки до потенційного застосування ядерної зброї", - розповів Бернс.

Деталі

Директор ЦРУ розповів, що доніс повідомлення про глибоку стурбованість США щодо ймовірного застосування ядерної зброї директору зовнішньої служби розвідки рф сергію наришкіну та іншим каналам комунікації.

"Я вважаю, що було важливо, щоб лідер Сі і Китай також висловилися з цього приводу, тому що кремлю зараз важко ігнорувати його голос. Ми, очевидно, дуже уважно стежимо за цим, але, як я вже сказав, ми не бачимо жодних негайних ознак підготовки до застосування ядерної зброї", - підсумував він.

Нагадаємо

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг 11 липня заявив, що союзники Альянсу засуджують оголошення про розміщення росією тактичної ядерної зброї в білорусі. Він додав, що поки жодних змін у позиції російського ядерного розгортання не помічено.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Жнива 2023: зібрано майже 6 млн тонн зерна - Мінагрополітики

     • 241023 переглядiв