ukenru
derzhstatistiki-na-myasnomu-rinku-lidiruye-virobnitstvo-kuryatini

Держстатистики: на м'ясному ринку лідирує виробництво курятини

 • 4891 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. Українські підприємства прискорили темпи виробництва м'яса птиці. Про це свідчать дані Держстатистики, передає УНН.

Так, у січні-жовтні цього року вітчизняні підприємства реалізували на забій 1 млн 301,9 тис. тонн птиці. Це - на 11,3% більше, ніж протягом аналогічного періоду минулого року.

Станом на сьогодні м'ясо птиці займає 69,5% від загального виробництва продукції тваринництва.

Загалом, протягом звітного періоду, українські підприємства реалізували на забій 1 млн 870 тис. тонн сільськогосподарських тварин усіх видів, серед яких 136,8 тис. тонн великої рогатої худоби, 428,7 тис. тонн свиней, 2 тис. тонн овець і кіз та 1 млн 301 тис. тонн птиці свійської.

Нагадаємо, всього за 5 років Україна перетворилася з нетто-імпортера курятини в нетто-експортера. Нині Україна у ТОП-10 світових постачальників і ТОП-3 – у країнах ЄС.

Рекордному для України стрибку сприяв стрімкий розвиток виробництва курятини, зокрема за рахунок оновлення інфраструктури.

Топовим виробником і експортером української курятини є агрохолдинг "Миронівський хлібопродукт" Юрія Косюка. На плечах компанії - 87,9% експорту продукції. Минулого року МХП завів у країну 450 млн доларів валютної виручки (із 500 млн доларів загальної суми) та водночас збільшив виробництво продукції на новозбудованих потужностях Вінницької птахофабрики.

Українські Національні Новини

Економіка