ukenru
deputaty-ukhvalyly-za-osnovu-zakonoproiekt-yakyi-udoskonaliuie-systemu-pochatkovoi-zahalnoviiskovoi-pidhotovky

Рада підтримала законопроєкт про удосконалення системи початкової загальновійськової підготовки

 • 18051 переглядiв

Верховна Рада проголосувала в першому читанні за законопроект, який запроваджує початкову загальну військову підготовку шляхом викладання предмету "Захист Вітчизни" для старшокласників та учнів професійно-технічних навчальних закладів.

Верховна Рада проголосувала у першому читанні за законопроєкт, який удосконалює систему початкової загальновійськової підготовки.  Документ передбачає викладання навчального предмета "Захист України" для учнів старших класів шкіл та студентів професійно-технічних навчальних закладів. Про це УНН повідомляє із посиланням на народного депутата Ярослава Железняка та  законопроєкт №11092.

За основу прийняли законопроєкт № 11092 щодо удосконалення системи початкової загальновійськової підготовки. ЗА - 291

- написав Железняк у Telegram.

Деталі

Згідно з проєктом закону, передбачається запровадження початкової загальновійськової підготовки, яка здійснюється "з метою формування у громадян первинних загальновійськових знань і спеціальних компетентностей стосовно оборонної свідомості, ознайомлення громадян з місцем і роллю громадянина у зв’язку з усвідомленням свого обов’язку щодо збройного захисту України".

Така підготовка буде проводитися у закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти для учнів старших класів шкіл та студентів професійно-технічних навчальних закладів, шляхом викладання навчального предмета "Захист України" та здійснення заходів спрямованих на військово-патріотичне виховання.

Програми з навчального предмета "Захист України" розроблятимуться та затверджуватимуться міністерством освіти і науки України, за погодженням з Міністерством оборони.

Нагадаємо

Верховна Рада остаточно ухвалила законопроєкт, який дозволить Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) купувати військові облігації за арештовані валютні кошти, які розміщені на рахунках Агентства.