deputaty-pozbavyly-ukraintsiv-sotsialnoho-palnoho-ekspert-pro-pidvyshchennia-stavok-aktsyziv

Депутати позбавили українців соціального пального – експерт про підвищення ставок акцизів

 • 84068 переглядiв

Депутати підвищили акцизи на пальне, що може призвести до зникнення скрапленого газу як соціального палива.

Підвищенням ставок акцизу на пальне депутати знищують ринок скрапленого газу, який в Україні є соціальним пальним. Таку думку в ексклюзивному коментарі УНН  висловив експерт з питань енергетики Геннадій Рябцев.

"Власникам автомобілів, які на скрапленому газі працюють, дуже не пощастило, і, напевно, багато хто буде відмовлятися від використання цього ресурсу. Депутати просто знищили ринок скрапленого газу і взагалі роблять все для того, щоб платили більше не ті, хто їздить на дорогих авто, а ті хто намагався якимось чином зменшити вплив зростання цін на свої бюджети", - зазначив Рябцев.

За його словами, скраплений газ завжди був соціальним паливом.

"Тепер депутати позбавили українців соціального пального, ціни на цей ресурс зростуть на 5-7 грн, може це пальне взагалі зникне в низці мереж. Але з цим видом ресурсу дуже важко щось буде спрогнозувати. Я взагалі не знаю як це оцінювати, напевно, хтось із народних обранців дуже покращив своє матеріальне становище після голосування", - зазначив Рябцев.

Водночас він додав, що з вересня ціни на бензин зростуть приблизно на 2 гривні на літрі, а на дизельне паливо – на 1-1,2 гривні на літрі.

Нагадаємо

Верховна Рада ухвалила закон про підвищення акцизного податку на паливо. Документ передбачає , що ставка акцизу на бензин становитиме 359 євро за 1000 літрів, на дизель - 330 євро, а на газ - 70 євро. Підвищення відбуватиметься протягом 4 років до 2028 року і розпочнеться з 1 вересня.

Додамо

Голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, коментуючи підвищення акцизів на пальне, знову вдався до звичного пояснення, яке використовує щоразу, коли наполягає на збільшенні оподаткування – кошти необхідні армії. "На сьогодні люди, які критикують підвищення акцизу, прекрасно знають, що не стоїть альтернатива підвищувати акцизи чи не підвищувати. Стоїть альтернатива - або платити зарплати військовим, або не платити", - сказав він.

Популярні

Новини по темі

Лідери картелю Сіналоа арештовані в США

 • 11798 переглядiв

Дощі на заході, спека на сході: прогноз погоди на сьогодні

 • 25026 переглядiв