den-trenera-v-ukrayini-den-khot-doga-scho-sche-mozhna-vidznachiti-19-lipnya

День тренера в Україні, День хот-дога. Що ще можна відзначити 19 липня

 • 866061 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Сьогодні, 19 липня, в Україні відзначається День тренера. З 1999 року за ініціативи Федерації спортивної та художньої гімнастики України відзначався 30 жовтня. З 2021 року, після підписання відповідного указу, День тренера в Україні святкують 19 липня, пише УНН.

Дата святкування обрана не випадково, адже саме 19 липня 1996 року українські спортсмени, як представники незалежної держави, дебютували на Літніх олімпійських іграх в Атланті.

Ще сьогодні, у третю середу липня, можна відзначити День хот-дога. Подію у 1957 році започаткувала Торговельна Палата Сполучених Штатів як Національний день хот-дога в США, але вона швидко набула популярності у багатьох країнах світу.

Хот-дог без сумніву можна назвати американською національною стравою. За статистикою кожен американець за рік, в середньому, з’їдає 60 хот-догів.

Німці ж стверджують, що хот-дог це їхній винахід, який був відомий навіть ще до того як Колумб відкрив Америку.

У 1987 році в німецькому місті Франкфурт відсвяткували 500-річчя хот-дога.

Також 19 липня відзначається День нових друзів. Подію у 20-х роках минуло століття започаткувала одна американська компанія з виробництва поштових листівок аби популяризувати свою продукцію.

Метою свята є залучення людства до заведення нових знайомств та розширення кола спілкування.

День нових друзів, до речі, відзначається тричі на рік. Окрім 19 липня його же можна відсвяткувати 19 січня та 19 жовтня.

За церковним календарем сьогодні День пам’яті священомученика Єрмія та монаха-відлюдника Сисоя Великого.

Єрмій жив у ІІ столітті в Афінах, де проповідував християнство. За наказом тодішнього імператора його та п’ятьох учнів схопили у місті Комана. Єрмія жорстко катували, але він не відрікся від Господа. Розлючений імператор сам відрубав голову мученику. Згдом стратили і його учнів.

Сисой Великий 60 років прожив відлюдником в єгипетській пустелі. За свою смиренність та непохитну віру у Господа отримав дар дивотворення.

Вважається, що Сисой Великий зумів оживити мертвого хлопця.

Сисоя Великого також називають покровителем хліборобів.

Іменини 19 липня святкують Федір, Валентин, Антон, Андрій, Анатолій, Гліб, Віктор, Олександр, Уляна, Юлія.

Українські Національні Новини

УНН Lite

    Популярні

    Новини по темі