dbr-vykrylo-skhemu-zvilnennia-z-viiskovoi-sluzhby-cherez-dohliad-za-ridnymy-za-fiktyvnymy-dokumentamy

ДБР викрило схему звільнення з військової служби через догляд за рідними за фіктивними документами

 • 11907 переглядiв

У Кам'янському викрито схему підробки документів для звільнення військовослужбовців. За 80 тис. грн видавалися фальшиві довідки про інвалідність родичів, що дозволяло уникнути служби.

Зупинено схему незаконного звільнення військовослужбовців через фіктивне оформлення догляду за родичами. Про це повідомило ДБР, передає УНН.

Деталі

Працівники ДБР спільно з СБУ повідомили про підозру колишньому військовому та працівнику комунального підприємства Кам’янської міської ради "Центр первинної медико-санітарної допомоги №3". Вони підробляли документи з метою подальшого звільнення військовослужбовців зі служби.

Слідчі з'ясували, що за 80 тис. грн ділки видавали військовим сфальсифіковані довідки про наявність інвалідності у їхніх близьких родичів, які нібито потребували нагляду. Такі обставини є підставою для звільнення з військової служби.

Як повідомляється, так званими "послугами" скористалось щонайменше 18 мобілізованих, 12 з них вже було звільнено з військової служби. Вони також отримали передбачені законодавством виплати при звільненні зі служби на загальну суму близько 500 тис. грн. Ще 6 військовослужбовців подали фіктивні документи та чекали на звільнення.

Під час проведення обшуків за місцем проживання фігурантів правоохоронці виявили факт виготовлення близько 150 фальшивих довідок, вилучено більше 30 підроблених печаток різних медичних установ.

Нагадаємо

Правоохоронці викрили командира відділення на одному з суден ВМС України, який без хабаря не відпускав підлеглих на берег. Слідчі встановили, що для того, щоб піти у законний вихідний з судна, підлеглі мали сплатити йому 10 тис. гривень. За оперативними даними, так він міг заробляти на відгулах моряків не менше 150 тис. гривень в місяць. 

В Одесі ДБР викрило посадовця ТЦК, який організував багатомільйонну схему заробітку на ухилянтах27.05.24, 13:24

Популярні

Новини по темі

Майже 70% українців вільно володіють українською мовою

 • 20518 переглядiв